Word jij de nieuwe begeleider van de Leesjury?

De Leesjury (tot voor kort KJV) is op zoek naar een nieuwe begeleider. Met de Leesjury komen kinderen acht vrijdagavonden per jaar samen in de bibliotheek. Iedere keer wordt er op een leuke en speelse manier over een gelezen boek gepraat.

Verder organiseren we elk jaar een spel- en filmavond voor alle Hamse leden van de Leesjury en is er een groot slotfeest met andere Limburgse afdelingen.

Welke groep je onder je hoede krijgt, bepalen we samen met jou en de andere begeleiders. Maar je mag ervan uitgaan dat het om lagereschoolkinderen gaat.

Wie ben jij?

Hou je van lezen (en heb je vooral een boon voor jeugdliteratuur)? Vind je het fijn om met kinderen te werken en ben je benieuwd naar hun leeservaringen? En heb je wel een goede dosis creativiteit in huis? Dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken! Neem contact op met stefan.bosmans@ham.be. Bij hem kan je ook terecht voor meer info.

Zo ervaren andere begeleiders de Leesjury:

“Ik vind het heel boeiend en verrassend om met kinderen van gedachten te wisselen over boeken en verhalen. Ze laten me soms dingen zien die ik zelf nog niet zag.”

“Je ervaart hoe jongeren boeken beleven en je kan daar op een leuke manier je eigen ervaringen aan koppelen.”

“De Leesjury is altijd een feest. We zijn een echte club geworden. Je ziet hoe kinderen ervan genieten. En dat met boeken!”