Vervul een kinderwens dankzij de Wensboomactie

Gepubliceerd op maandag 24 oktober 2022 8 u.
Het eindejaar is een gezellige tijd waarin families samenkomen en cadeautjes uitwisselen. Jammer genoeg is dit niet voor iedereen een leuke tijd. De dienst welzijn organiseert daarom een wensboomactie voor kinderen uit kwetsbare gezinnen tot 18 jaar. Vanaf 4 november staat de wensboom in de bib!

Wensboom

De Wensboom is een initiatief van gemeente Ham in samenwerking met Sint-Vincentius en verschillende partners van Huis van het Kind en is er speciaal voor kinderen die het wat moeilijker hebben. Gezinnen in kwetsbare situaties ontvingen een uitnodiging om deel te nemen aan de actie. De afgelopen maand werden heel wat wensen van kinderen verzameld. Dit gebeurde via de verschillende brievenbussen bij Sint-Vincentius, sociale dienst, vrijetijdspunt, jeugddienst…

Pluk en vervul een wens

Vanaf 4 november worden alle wensen in de wensboom gehangen. Vanaf dan kan iedereen een kaartje uit de boom plukken. Alle wensen zijn anoniem. Je ziet alleen of het een meisje of jongen is, de leeftijd en wat ze graag zouden willen als cadeau. De kostprijs van een wens varieert, maar zal nooit meer dan 25 euro per kind bedragen. Cadeautjes kunnen tot uiterlijk 7 december onder de wensboom gelegd worden of je kan ze ook afgeven aan de balie van het gemeentehuis. Daarna bezorgen de medewerkers van het gemeentebestuur alle cadeautjes anoniem aan de gezinnen. Alle wensen zijn naamloos en de schenkers blijven anoniem.

“Pluk een wens uit onze wensboom in het VrijeTijdsPunt (BIB) en maak een kind blij!”

Giften

Ook de gemeente trok een budget uit voor dit initiatief. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alle wensen vervuld geraken. Wil je liever een vrije gift doen? Ook dat kan. Giften kan je in de spaarpotten in het gemeentehuis of het VrijeTijdsPunt stoppen. Mocht er geld over zijn, dan wordt er voor elk kind een klein extraatje voorzien.

Vragen?

Neem gerust contact op met Nele Vandebosch van de sociale dienst Ham.

013 61 10 00 - sociale.dienst@ham.be