De Wensboom

Pakjes openen, elk kind kijkt er jaarlijks opnieuw naar uit. Helaas blijft dit voor heel wat kinderen bij een droom. Om die droom werkelijkheid te laten worden, zal er vanaf 3 november een wensboom staan in het VrijeTijdsPunt. Help jij mee de wensen van onze kinderen te doen uitkomen?

Wensboom

De wensboom is een initiatief van gemeente Ham, St.-Vincentius en Huis van het Kind Ham en is er speciaal voor kinderen die het wat moeilijker hebben. De wensen van de kinderen worden verzameld via St.-Vincentius, de sociale dienst van het OCMW of via een aantal brievenbussen die her en der in Ham verspreid staan.

Pluk en vervul een wens

Vanaf 3 november worden alle wensen in de kerstboom in het VrijeTijdsPunt gehangen. Vanaf dan kan iedereen een briefje uit de boom plukken en op die manier de wens van het kindje kopen. “De kostprijs van een wens varieert, maar zal nooit meer dan 25 euro bedragen. Cadeautjes kunnen tot 10 december onder de kerstboom worden gelegd. Je kan ze ook afgegeven aan de balie van het gemeentehuis. Daarna bezorgen de medewerkers van het gemeentebestuur alle cadeautjes anoniem aan de kindjes die een wens instuurden. Alle wensen zijn naamloos en de schenkers blijven anoniem.”

Giften

Ook de gemeente trok een budget uit voor dit initiatief. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alle wensen vervuld geraken en dat elk kind zijn of haar kerstcadeautje krijgt. Wil je liever een vrije gift doen? Ook dat kan. Giften kan je in de spaarpot in het VrijeTijdsPunt stoppen. Mocht er geld over zijn, dan wordt er voor elk kind een klein extraatje voorzien.

Vragen?

Neem gerust contact op met de sociale dienst van het OCMW via 0491 99 68 94 of lieze.verheyen@ham.be.