Wegomleiding vaccinatiecentrum Leopoldsburg vanaf 12 april

Gepubliceerd op dinsdag 6 april 2021 9.37 u.
Wie na 12 april een afspraak heeft in het vaccinatiecentrum in Leopoldsburg zal tijdelijk een wegomleiding moeten volgen door wegenwerken. Het kruispunt van de Koningin Louisa-Marialaan met de N73 wordt heraangelegd en tijdelijk volledig afgesloten. De werken zullen 4 à 5 weken duren.

Herinrichting kruispunt

De gemeente Leopoldsburg werkt aan de vernieuwing van de Koningin Louisa-Marialaan. Ook het kruispunt met de N73 wordt aangepakt, in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer. Daardoor zal de N73 (Hospitaalstraat - Hechtelsesteenweg) vanaf maandag 12 april 2021 afgesloten worden voor alle verkeer. 

Er komen twee veilige fietsoversteken met middeneiland. Zo kunnen fietsers in twee bewegingen oversteken. Aan de kant van de rotonde wordt ook een voetgangersoversteek met zebrapad voorzien. Rondom het kruispunt worden brede fietspaden aangelegd en ook de bushaltes worden vernieuwd. De werken zullen ongeveer 4 à 5 weken duren. Deze timing hangt uiteraard af van de weersomstandigheden.

Hinder tijdens de werken

Tijdens de werken is het kruispunt volledig afgesloten. Het verkeer richting Hechtel zal aan het Koning Albert I-plein via de Priester Poppelaan en de Leopold I-laan omgeleid worden. Het binnenrijdend verkeer moet langs de Prins Boudewijnlaan, de Bernheimlaan en de Englebert Adanglaan. Ook om bij het vaccinatiecentrum te geraken en weg te rijden, zullen de inwoners van Leopoldsburg en Ham deze omleiding moeten volgen.