Wegenwerken Schipperstraat en Hollestraat

De presentatie en plannen van de wegenwerken in de Schipperstraat en Hollestraat vind je bij de bijlagen onderaan.

Deze werken komen mede tot stand dankzij de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Meer informatie vind je via www.vlaio.be.

Planning

Door de vertraging van de werken aan de brug over het kanaal Dessel-Kwaadmechelen moesten we de wegenwerken in de Schipperstraat-Zandstraat-Hollestraat noodgedwongen uitstellen.

De werkzaamheden starten op maandag 29 augustus. Voor de uitvoering van de werken is het noodzakelijk om de rijbaan volledig af te sluiten voor het doorgaand verkeer, vanaf de blauwe brug.

Alle omwonenden en ouders van schoolgaande leerlingen van De Sterre krijgen zo snel mogelijk meer informatie over de nieuwe, tijdelijke verkeerssituatie.

UPDATE - 31 maart 2023

De wegenwerken in de Schipperstraat-Zandstraat-Hollestraat zijn afgerond. Vanaf vrijdagavond 31 maart 2023 is de blauwe brug opnieuw opengesteld voor het doorgaand verkeer.

UPDATE - 9 december 2022

Op woensdag 14 december start de aannemer met de aanleg van de riolering op het kruispunt Zandstraat-Hollestraat-Spoorwegstraat. 

Om veiligheidsredenen zal het kruispunt gedurende deze werken volledig afgesloten blijven voor het doorgaand verkeer. Bewoners die zuidelijk van het kruispunt wonen, kunnen hun woning vanaf dan bereiken via de blauwe brug.

De rioleringswerken dienen afgerond te zijn voor de start van de kerstvakantie. Het kruispunt wordt voor vrijdag 23 december 2022 tijdelijk met steenslag hersteld. Tijdens de kerstvakantie is het kruispunt opengesteld voor plaatselijk verkeer. 

Op maandag 9 januari 2023 start de aannemer met de afwerking van de wegenis ter hoogte van het kruispunt. Het kruispunt wordt gedurende deze werken opnieuw afgesloten tot ongeveer midden februari 2023.

Omleiding

Om technische redenen is het niet mogelijk om op een veilige manier doorgaand verkeer toe te laten gedurende de riolerings- en wegeniswerking. Daarom zal de blauwe brug gedurende de werken afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. De omleidingsroute kan je raadplegen via onderstaand signalisatieplan.

Fietsers kunnen wel nog over de blauwe brug rijden en worden ter hoogte van de Schipperstraat omgeleid naar het jaagpad.