Wegenwerken Meerhoutstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 20 maart 2023 aan een gemengd fiets-voetpad op de Meerhoutstraat, aan de kruising met de Staatsbaan (N141). Het gaat om één van de knelpunten op een schoolroute in Ham. De fiets- en voetgangerszone wordt met 0,75 meter verbreed. Zo wordt het veiliger en comfortabeler om zich te voet, met de fiets en/of bus naar school te verplaatsen. De werken duren een 7-tal werkdagen.

Gemengde fiets- en stapstrook tussen oversteekplaats en bushalte, richting Vlinderstraat

AWV legt een nieuw fiets-voetpad van zo’n 70 meter op de Meerhoutstraat aan. De verbreding wordt aan de oostkant, tussen de oversteekplaats aan de Staatsbaan en de bushalte Genendijk Kerk, uitgevoerd. Plaatselijk worden de kasseien opgebroken om de volledige openbare ruimte te kunnen benutten voor een verbreed fiets-voetpad. 

Deze aanpassing zal de veiligheid en het comfort voor voetgangers en fietsers verhogen.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, tijdelijke verkeerslichten

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker;

Voetgangers en fietsers worden langs de werfzone, aan de overkant, geleid. 

Gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de werfzone passeren aan een verlaagde snelheid van 50 km per uur. Er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst om de doorstroming te regelen.

De werken starten maandag 20 maart 2023 en zullen ca. een week duren.

Bereikbaarheid van de woningen

Deze werkzaamheden kunnen enige hinder aan opritten veroorzaken. De aannemer zal er wel alles aan doen om opritten maximaal bereikbaar te houden.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan steeds wijzigen.

Contact

De meest actuele informatie over projecten van AWV in onze gemeente vind je via www.wegenenverkeer.be/ham. Je kan AWV ook steeds contacteren via www.meldpuntwegen.be of 011 74 23 00.