Wegenis- en rioleringsproject weekendzone Gerhees

De presentatie en plannen van de wegenis- en rioleringswerken in de weekendzone Gerhees vind je bij de bijlagen onderaan.

Aard van de werken

  • aanleg riolering in de openbare delen
  • vernieuwen van de wegenis. Bestaande verharding wordt vervangen door betonverharding. De ongebonden/aarden wegen worden heraangelegd met een kalksteenslag.

De uitbreiding van waterleiding en elektriciteit zit niet in deze uitvoering.

Planning

Op maandag 5 juni start de aannemer met de rioleringswerken ter hoogte van de weekendverblijven.

Update 23 oktober 

De rioleringswerken ter hoogte van de werfketen zijn afgerond. Op dinsdag 24 oktober zal er opnieuw betonnen wegenis aangelegd worden vanaf de werfketen tot achteraan de ingang. Het gaat om een afstand van ongeveer 280 meter. 

Dezelfde dag starten ook de rioleringswerken in de U-vorm, waar vorige week snoeiwerken werden uitgevoerd.

Update 29 september

Op dinsdag 3 en woensdag 4 oktober staat de aanleg van de betonnen wegenis gepland op de hoofdbaan tussen PS2 Gerhees en de werfketen van Willemen Infra.

De weg zal niet bereikbaar zijn voor gemotoriseerd verkeer vanaf dinsdag 3 oktober om 6.00 uur tot en met woensdag 18 oktober om 16.00 uur. Zo kan het beton lang genoeg uitharden.

Op woensdag 18 oktober zal de aannemer de tijdelijke inritten maken.

Update 13 juli

De planning na het bouwverlof:

  • 8 tot 11 augustus: plaatsing persleiding in Gerhees, vertrekkende vanuit pompput PS2
  • 8 tot 11 augustus: opsnoeien van bomen en struiken in de Neerhoefstraat 
  • 14 tot 18 augustus: laatste zijstraat riolering ter hoogte van Gerhees en verdere aanleg persleiding ter hoogte van pompput PS2
  • 21 tot 25 augustus: start rioleringswerken Neerhoefstraat en huisaansluitingen Gerhees
    • plaatsing pompput PS1
    • begin aanleg riolering DWA

Gerhees zal volledig bereikbaar zijn tijdens het bouwverlof. Ook de postbode kan alle bussen bereiken, al zal er binnenkort ook een omleiding gevolgd moeten worden.

Update 8 juni

De werfsignalisatie werd ondertussen geplaatst. Daarnaast worden de nodige voorbereidingen getroffen: inrichten tijdelijke stockageplaats, opsnoeien van een aantal bomen ...

De snoeiwerken starten op vrijdag 9 juni. 

Vanaf dinsdag 13 juni start de aannemer met de uitbraak van asfalt en de aanleg van riolering op het gemarkeerde deel op het hiernaast afgebeelde plannetje.

Deze werken zullen tot aan het bouwverlof duren (bouwverlof van 17/07 t.e.m. 7/08). In de andere straten wordt er nog niet gewerkt.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de vordering van de werken? Richt een mail aan infra@ham.be met de vraag om je via mail op de hoogte te houden van het wegenis- en rioleringsproject weekendzone Gerhees.