Wandelen van knooppunt naar knooppunt

Hams wandelnetwerk aangepast!

1. Beste wandelaars, Antwerpse Kempen heeft het wandelnetwerk aangepast en is ook van naam veranderd, Kempense Landduinen is nu Het Grote Netewoud geworden. Door aanpassingen op grondgebied Balen/Olmen zijn er ook een paar aanpassingen gedaan aan ons wandelnetwerk. Op de online routeplanner www.wandelknooppunt.be zijn de wijzigingen aangepast.

2. We hebben ons wandelnetwerk uitgebreid naar Beringen (Beverlo). Beringen heeft de routes in Beverlo vernieuwd en aangepast met wandelknooppunten. Deze aanpassing staat niet op www.wandelknooppunt.be.

De vernieuwde kaart is te koop in ons VrijeTijdspunt. 

Van knooppunt naar knooppunt

Een fraai decor, zorgvuldig geselecteerde paden, een goede bewegwijzering en een flexibel systeem. Het wandelnetwerk van Ham heeft het allemaal! Het verwent zowel de recreatieve als de doorwinterde wandelaar.

Het principe kan je eigenlijk vergelijken met dat van het fietsroutenetwerk. De wandelpaden zitten in een netwerk en ze kruisen elkaar bij knooppunten die elk een nummer hebben. We plaatsten hiervoor paaltjes en bordjes op het traject, goed voor 130km wandelplezier.

Het wandelnetwerk strekt zich uit tussen de natuurgebieden Gerheserheide en de Rammelaars, over De Schans van Gerhees, Veldhovenheide tot aan sportcentrum 't Vlietje.

Wie wil wandelen in Ham kan zijn wandelparcours online uitstippelen via de routeplanner. Je bepaalt zelf waar je naartoe wil en hoe lang je tocht duurt. Klik op de knooppunten waar je wilt langs wandelen of laat je verrassen... En wat meer is: het knooppuntensysteem van Ham heeft een verbinding met het wandelnetwerk Het Grote Netewoud en De Merode. De mogelijkheden zijn eindeloos.
 
Een uitgestippelde route kan je printen, downloaden op je wandelGPS of bekijken op je smartphone. Redenen genoeg om de Hamse natuur al wandelend van knooppunt tot knooppunt te ontdekken.
  • Een kaart is te verkrijgen in het Vrijetijdspunt Ham, Dorpsstraat 17 - 3945 Ham.
  • Prijs: 2 euro
  • Bordje/paal verdwenen of vernield? Een boom op je pad? Stuur de locatie, liefst met een duidelijke foto naar vrijetijd@ham.be.

Infoborden

Parking De Zille - Dorpsstraat 19

Parking sportcentrum ' t Vlietje - Sportlaan 10

Parking Kristoffelheem - Schoolstraat 10

Parking Buurthuis Genendijk - Kerkstraat

Parking zaal St Jan - Genebosstraat 6

Parking De Rammelaars - Dutselaar

Parking 't Kasteeltje - Vennestraat 15 - 3581 Beverlo

Parking De warande - Warande

Parking De Vuvuzela- Tuinstraat 1