Vlaamse Regering kent Dirk De Vis de eretitel ere-burgemeester van Ham toe

Gepubliceerd op maandag 24 juni 2024 20.25 u.
Aan het begin van de gemeenteraad maandagavond 24 juni heeft Dirk De Vis de eretitel ere-burgemeester van Ham ontvangen. De Vlaamse Regering kent deze toe als beloning voor de loopbaan. Dirk De Vis was ononderbroken burgemeester van 24 april 2001 tot 31 december 2019.

Ere-burgemeester van Ham

Eretitels voor burgemeesters zijn een bevoegdheid van de Vlaamse Regering. Voor een dergelijke eretitel is een periode van 6 jaar burgemeesterschap toereikend. Dirk De Vis kan terugkijken op een periode van bijna 19 jaar. Reden te meer voor de gemeenteraad om hem voor te dragen bij de Vlaamse Regering. Al zijn verwezenlijkingen opsommen, is onbegonnen werk, aldus burgemeester Marc Heselmans.

Emotioneel afscheid

Dirk De Vis neemt nog even zelf het woord in de raadzaal van het gemeentehuis, na 19 jaar bijna een 2e thuis. Met hart en ziel heeft hij het burgemeesterschap altijd opgenomen en het algemeen belang vooropgesteld. Die woorden neemt hij met zichtbare emotie in de mond. Met nog een woord van dank voor zijn vrouw Maureen, voor haar liefde en sterkte, voor zijn collega-mandatarissen in die 19 jaar en de administraties, met gedreven werknemers.

Een grapje kan er ook nog vanaf: "Ik ben ook de eerste ere-burgemeester van Tessenderlo-Ham, want dat gaat in één trek mee door," aldus De Vis.

Als teken van dank ontvangt de kersvers ere-burgemeester een oorkonde van de Vlaamse Regering en een gegraveerde pen.