Vernieuwing wegdek gedeelte Nikelaan

Gepubliceerd op maandag 13 mei 2019 0 u.
Vanaf dinsdag 11 juni wordt een gedeelte van het wegdek van de Nikelaan (N156) in Laakdal en Meerhout vernieuwd. Dit over een afstand van ongeveer 750 meter tussen poort A en poort F van de Nikesite, ter hoogte van de bocht aan het kanaal. 

De oude betonweg wordt over de volledige breedte opgebroken. De rijweg wordt opnieuw opgebouwd op een dubbele fundering met daarop drie lagen asfalt, voorzien voor zwaar verkeer. Als de weersomstandigheden meezitten, zijn de werken afgerond tegen begin juli.

Minderhinder maatregelen

De werfzone wordt tijdens de werken afgesloten voor verkeer, waardoor de Nikelaan tijdelijk in twee wordt geknipt. Vanuit Laakdal en Ham is de Nikelaan nog toegankelijk, maar is ze doodlopend ter hoogte van de werfzone. 

Alle percelen die buiten de werfzone liggen, blijven dus steeds bereikbaar via één zijde van de Nikelaan: 

  • Omleiding naar Nikelaan zijde Laakdal: volg ‘41’
  • Omleiding naar Nikelaan zijde Ham en Meerhout: volg ‘42’

Er wordt een omleiding aangegeven over de E313 via de complexen ‘25 Ham’ en ‘24 Geel-Oost’.

Voor de toegankelijkheid van de Nikesite worden ook een aantal minder-hindermaatregelen getroffen, zoals de aanleg van een tijdelijk wegenis richting ingang F. De westelijke en (nieuwe) oostelijke hoofdtoegangen voor personeel en bezoekers blijven steeds bereikbaar. Fietsers kunnen de doorsteek maken via de nieuwe fietspad richting Langvoort (Laakdal).

Info: www.wegenenverkeer.be/nikelaan