Verloren en gevonden voorwerpen

Ik ben iets kwijt, wat nu?

Bekijk hier de lijst van de gevonden voorwerpen. Als wij op één of andere manier kunnen achterhalen dat een gevonden voorwerp jouw eigendom is, en als je in onze politiezone woont, brengen we je per brief op de hoogte. Identificeerbare voorwerpen worden aan de eigenaar teruggegeven na vertoon van een geldig identiteitsbewijs en (eventueel) aankoopfactuur, foto of gedetailleerde beschrijving van het voorwerp. Voor het teruggeven van gevonden documenten geldt een aparte en soms een specifieke regeling. 

Woon je niet in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo? Dan wordt het voorwerp opgestuurd naar jouw politiezone voor de verdere afhandeling.

Herken je een voorwerp dat je verloren bent? Contacteer dan het hoofdcommissariaat in Beringen.

Ben je je fiets kwijt? Meld dit zeker bij de lokale politie. Je kan ook bij hen navragen of je fiets toevallig al werd teruggevonden.

Je kan ook steeds de website www.bikebank.be raadplegen. Wie weet werd jouw fiets wel teruggevonden in de ruimere regio.

Ik heb iets gevonden

Als je voorwerpen of documenten vindt, breng je deze best binnen op het hoofdcommissariaat in Beringen of in één van de wijkantennes in Ham of Tessenderlo. De politie doet al het mogelijke om deze voorwerpen of documenten terug aan de eigenaar te bezorgen. We bewaren deze zes maanden na de afgifte, daarna bezorgen we ze aan de stad of gemeente waar het voorwerp of document gevonden werd.

Teruggevonden voorwerpen worden op de website geplaatst onder de rubriek gevonden voorwerpen.