Vaccinatiecentrum West-Limburg operationeel

Gepubliceerd op donderdag 4 november 2021 15 u.
Op 4 november opende vaccinatiecentrum West-Limburg de deuren in het voormalig stadhuis van Beringen in de Mijnschoolstraat. De administratieve diensten zijn recent verhuisd naar een gloednieuw stadhuis waardoor er ruimte vrijkomt voor acht vaccinatielijnen.

Die capaciteit is voldoende voor de volgende fase in de vaccinatiecampagne.

Uitnodigingen boostervaccin

Alle 65-plussers van Beringen, Ham, Leopoldsburg en Tessenderlo krijgen een uitnodiging voor een derde prik. Dit boostervaccin wordt aangeboden minstens vier maanden na de tweede prik met het AstraZeneca- of de enige prik met het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens zes maanden na de tweede prik met het Pfizer- of Moderna-vaccin. In de praktijk zullen de meeste personen van 65 jaar en ouder voor het einde van het jaar uitgenodigd worden voor hun boosterprik op de nieuwe locatie.

Eerste vaccin?

Ook de jongeren die intussen 12 jaar geworden zijn, zullen een uitnodiging krijgen om zich in vaccinatiecentrum West-Limburg te laten vaccineren. De eerste prikdag voor deze doelgroep vindt plaats op 22 november.

Wil je graag een eerste vaccin of gemiste tweede prik inhalen? Maak dan een afspraak via het nummer 011 49 66 06, van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Vaccinatiecentra Milshop en be-MINE sluiten de deuren

Met deze nieuwe fase komt er een einde aan de vaccinatie in de Milshop in Leopoldsburg en be-MINE in Beringen. Op beide locaties stond een groep enthousiaste vrijwilligers klaar om alle prikdagen in goede banen te leiden. Zij hebben de vraag gekregen om ook in Vaccinatiecentrum West-Limburg een handje toe te steken. Zij zijn nu eenmaal een onmisbare schakel in deze vaccinatiecampagne!

Er zijn een aantal verschillen in de doorloop van het vaccinatiecentrum West-Limburg in vergelijking met de werkwijze in de Milshop in Leopoldsburg. Werp een blik achter de schermen van het vaccinatiecentrum via een digitale rondleiding.

Bereikbaarheid

Met de wagen

Vanuit Ham rijd je best via het kruispunt van Wasseven en de Zeventig Zillenweg. Je volgt de Olmensesteenweg richting Beringen die overgaat in de Kruisbaan. Vanop de Kruisbaan neem je de derde zijstraat links. Dit is de Mijnschoolstraat die je bijna tot op het einde volgt. Aan de linkerkant - tegenover het medisch centrum / de huisartsenwachtpost - vind je het voormalig administratief centrum.

Met de bus

  • Opstappen aan kerk Kwaadmechelen: neem lijn 302 Maaseik-Geel tot halte Tessenderlo-Broedersschool; neem lijn 32 Tessenderlo-Beringen tot halte Beringen Administratief Centrum. Het vaccinatiecentrum bevindt zich op 200 meter wandelafstand.
  • Opstappen aan kerk Oostham: neem lijn 170 Mol-Beringen tot halte Koersel Posthoorn. Het vaccinatiecentrum bevindt zich op 400 meter wandelafstand.

Voor andere opstapplaatsen raadpleeg je best de routeplanner van de Lijn.