Ben je ouder dan 90 jaar en heb je nog geen uitnodiging ontvangen voor je vaccinatie?

Gepubliceerd op maandag 22 maart 2021 20.22 u.
Maak je zeker niet ongerust als je ouder bent dan 90 jaar en je nog geen uitnodiging ontvangen hebt van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Binnen de leeftijdsgroep die nu aan de beurt is voor de vaccinatie, wordt niet automatisch afdalend in leeftijd gewerkt.

Op 15 maart 2021 is de volgende fase van de vaccinatiecampagne tegen COVID-19 gestart. Dit betekent dat het Agentschap Zorg en Gezondheid eerst alle 65-plussers zal uitnodigen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins zal deze bevolkingsgroep tegen eind april een eerste prik ontvangen hebben. 

Uitnodiging

Als je aan de beurt bent voor je gratis vaccin, krijg je op voorhand een persoonlijke uitnodiging via de post. Dit is een officiële brief van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Een voorbeeldbrief vind je onderaan dit bericht. Je ontvangt ook een sms en een e-mail indien deze gegevens bekend zijn bij je ziekenfonds.

85-plussers nu aan de beurt

Op dit moment schrijft het Agentschap Zorg en Gezondheid de 85-plussers aan. Dit is één categorie waarbinnen niet volgens afnemende leeftijd gewerkt wordt. Dit wil zeggen dat het perfect mogelijk is dat je buurman van 85 wel al een uitnodiging ontvangen heeft, terwijl je er als 95-jarige nog steeds op wacht. 

Als gemeente hebben wij geen zicht op de volgorde waarin personen hun uitnodiging ontvangen, wel op het aantal beschikbare vaccins voor het gezamenlijk vaccinatiecentrum van Ham en Leopoldsburg. Dat zijn er van 24 maart tot en met 2 april ruim 1.000.

Op woensdag 31 maart zijn er nog eens ruim 1.100 uitnodigingen vertrokken naar 85-plussers uit Leopoldsburg en Ham voor hun eerste prik. Gelet op het paasweekend valt deze uitnodiging pas midden volgende week in de bus.

Callcenter

Heb je als 85-plusser op woensdag 7 april 2021 nog geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met het callcenter. Voor die datum bellen, heeft weinig zin omdat je uitnodiging mogelijk al onderweg is. 

In de brief vind je de datum, het uur en de locatie van je vaccinatie terug. Bevestig je afspraak via www.laatjevaccineren.be/registratie of via het nummer 011 71 38 77. Op die manier is het vaccinatiecentrum op de hoogte van jouw komst. Indien het moment jou niet past, kan je via dezelfde weg een nieuwe afspraak maken. Indien je geen vaccinatie wenst, is het belangrijk om je afspraak te annuleren. Op die manier kunnen de medewerkers van het vaccinatiecentrum jouw vaccin reserveren voor iemand anders. Het callcenter is elke dag bereikbaar tussen 8 uur 's morgens en 20 uur 's avonds, behalve op zon- en feestdagen.