Stem op jouw favoriete naam voor de toekomstige fusiegemeente

Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 14.25 u.
Hou je brievenbus in de gaten! Deze week valt er een stemformulier in met een persoonlijke code. Hiermee kan jij stemmen op jouw favoriete naam voor de toekomstige fusiegemeente. Wordt het Ham ter Loo, Kepkensberg, Kempenheide of Tessenderlo-Ham? Jij beslist mee! Stemmen kan tot en met 1 oktober!

Welkom in ...

De zoektocht naar een nieuwe gemeentenaam is volop aan de gang. Tot en met 1 oktober kan jij jouw favoriete naam kiezen uit de vier overgebleven opties: Ham ter Loo, Kepkensberg, Kempenheide of Tessenderlo-Ham.

Stemming

In de laatste week van augustus ontvang je op naam een stemformulier in de brievenbus. Alle inwoners ouder dan 12 jaar (of die dit jaar nog 12 worden) mogen één stem uitbrengen. ยต

Stem je graag op papier? Kruis dan je favoriete naam aan en stop de stemkaart in één van de voorziene stembussen. In Ham vind je de stembussen aan het onthaal van het gemeentehuis en aan het onthaal van de bibliotheek.

Stem je liever online? Scan dan de QR-code op de stemkaart. Deze brengt je naar een online platform waarop je veilig kan stemmen. Gebruik het wachtwoord op de stemkaart om in te loggen en laat ons zo weten wat jouw favoriete naam is.

Heb je graag hulp bij het online stemmen? In september staan onze medewerkers voor jou paraat tijdens verschillende gemeentelijke evenementen. Je hebt hiervoor geen stemkaart nodig, inloggen doen we met jouw rijksregisternummer. Je vindt onze medewerkers terug op:

  • Ham Feest! op zondag 17 september tussen 13.00 en 18.00 uur op het Heldenplein
  • Opendeurdag vriendENtaal in Ham op dinsdag 19 september tussen 10.00 en 12.00 uur, tussen 13.00 en 15.00 uur en tussen 19.00 en 21.00 uur in dienstencentrum De Roerdomp

Hoe loopt het dan verder?

We sluiten de stemming af op zondagavond 1 oktober 2023, waarna wij alle stemmen verwerken en analyseren. De uitslag van de stemming is bindend. De naam met de meeste stemmen zal de nieuwe naam van onze gemeente worden. De officiële bekendmaking volgt tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond 18 december 2023, wanneer de gemeenteraden van Ham en Tessenderlo zich uitspreken over de definitieve beslissing tot fusie.

Tegen het einde van het jaar weten we dus hoe de nieuwe fusiegemeente zal heten. Welke naam het wordt, hangt van jou af. Laat dus zeker je stem horen!

Terugblik: van 350 naar 4 namen

In juni ging een burgerpanel van een 40-tal enthousiaste inwoners aan de slag met al jullie ideeën voor een nieuwe gemeentenaam. Geen eenvoudige opdracht, want we registreerden maar liefst 350 unieke inzendingen. Een eerste filtering op basis van vooropgestelde criteria resulteerde in 150 opties waar het burgerpanel mee aan de slag ging. Alle opties werden doorgenomen aan de hand van drie stemrondes tot er uiteindelijk maar vier namen overbleven.

Het burgerpanel heeft zijn werk gedaan. Nu is het terug aan jou!

Lees alles na op de fusiewebsite en stem meteen online!