Serviceflats & assistentiewoningen De Waterjuffer

Wonen in alle veiligheid en comfort

Je vindt je eigen woning te groot, het onderhoud van de woning of de tuin wordt een te grote opgave, je hebt behoefte aan meer gezelschap of je voelt je onveilig… Dan biedt een serviceflat zeker een oplossing. Het OCMW van Ham verhuurt 37 comfortabele serviceflats in een omgeving waar het aangenaam is om te ontspannen en te verblijven, in de nabijheid van het dienstencentrum en pal in het centrum van de gemeente. Alles wat je nodig hebt vind je op wandelafstand. Bovendien kan je 24 op 24 uur beroep doen op een personenalarmsysteem van het Wit-Gele Kruis.

Elke flat omvat een leefruimte, een slaapruimte, een badkamer en een volledig ingerichte kookruimte. Het gebouw is tevens uitgerust met een ontmoetingsruimte, een fitnessruimte en een wasplaats met wasmachine en droogkast. Uiteraard is het hele gebouw toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 “Hier wonen voelt veilig en de activiteiten hebben mij weer doen openbloeien.” (Tineke)

Ontspanning 

Zowel in de serviceflats als in dienstencentrum De Roerdomp is er een gezellige ontmoetingsruimte waar je kan buurten met andere bewoners of bezoekers.

Ben je eerder een buitenmens? Dan kan je een frisse neus halen op je eigen terras of op één van de zitbanken die op het terrein verspreid staan. Of kom naar de activiteiten in de serviceflats of het dienstencentrum.

Prijs

De dagprijs bedraagt 23 euro, inclusief water en onderhoud van de gemeenschappelijke delen. Deze prijs kan wijzigen naargelang de geldende prijzenreglementering.


“Een serviceflat maakt het leven veel gemakkelijker. Het was de beste beslissing die we konden nemen.” (Gust en Germaine)

Voorwaarden

  • Je bent minstens 70 jaar. Voor partners volstaat het wanneer één van beiden minstens 70 jaar is.
  • Je kan nog zelfstandig wonen.
  • Je woont in Ham én je hebt in de voorbije 6 jaar minstens 1 jaar in Ham gewoond of je woonde in het verleden 20 jaar in Ham.
  • Ook wanneer je niet aan de woonvoorwaarden voldoet, kan je je kandidaat stellen voor een serviceflat. Je komt dan op een reservelijst.
  • Eigendom hebben is geen bezwaar.

Interesse of vragen?

Mail ons!

Assistentiewoningen

Het OCMW van Ham heeft 25 assistentiewoningen. Hier kunnen valide senioren, individueel of als koppel, ouder dan 65 jaar die zelfstandig wonen of lichte zorgen behoeven terecht. Zelfstandig wonen en hulp en zorg naar eigen behoefte zijn hierbij 2 belangrijke uitgangspunten.

De woningen zijn voorzien van alle comfort, ze zijn ruim maar vergen weinig onderhoud. Je hebt andere mensen in de nabijheid en er is bovendien 24 op 24 uur personenalarmering aanwezig. Indien nodig, kan je gebruik maken van de thuiszorgdiensten van het OCMW of van andere welzijns- of gezondheidsdiensten. Verder kan je in het nabijgelegen dienstencentrum vrijblijvend deelnemen aan de ontspannende en vormende activiteiten.