Samen inbraken voorkomen via Whatsapp

De politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo wil een ondersteunende rol spelen bij de oprichting van WhatsApp-groepen in wijken en buurten. Bedoeling is dat de bewoners, de politie en het gemeentebestuur er samen voor zorgen dat dieven, vandalen, sluikstorters minder gemakkelijk hun slag kunnen slaan.

Dit kan door extra op te letten en wat meer betrokken te zijn bij de straat of buurt waar je woont. Zie je iets verdacht, dan kan je dit signaleren in de WhatsApp-groep van je buurt.

Het blijft natuurlijk de regel dat de politie, bij verdachte situaties, wordt gecontacteerd via het nummer 101! WhatsApp-groepen kunnen de politie wel helpen bij het opsporen van daders.

Om alles in goede banen te leiden is het belangrijk dat er een coördinator wordt aangeduid binnen elke WhatsApp-groep. Deze krijgt dan een korte opleiding. Heeft jouw buurt een WhatsApp-groep en wil je samenwerken met de politie? Geef dan de gegevens van jullie coördinator door via info@ham.be. Daarna zal de politie je uitnodigen voor een persoonlijk gesprek en een korte briefing.