Vaccinatiecentrum Ham en Leopoldsburg gebruikt reservelijst QVAX

Gepubliceerd op woensdag 28 april 2021 9.30 u.
Het vaccinatiecentrum van Ham en Leopoldsburg gebruikt QVAX als reservelijst voor coronavaccins. Iedere meerderjarige inwoner kan zich online inschrijven. Let er goed op dat je je beschikbaarheden up-to-date houdt en bevestig steeds je afspraak. Hou ook je map met ongewenste e-mails in de gaten!

Inschrijven via QVAX

Sinds dinsdag 6 april kan eender wie (+18) zich aanmelden als kandidaat voor de reservelijst QVAX. Als een vaccinatiecentrum dan mensen nodig heeft om snel vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, zal het centrum via de online reservelijst van QVAX automatisch mensen kunnen contacteren.

Als je al ingeschreven bent, blijven je gegevens bewaard. Sneller aanmelden betekent niet noodzakelijk dat je sneller aan de beurt bent. Het systeem werkt volgens de doelgroepen die op het moment worden uitgenodigd.

Let wel: dit is een reservelijst. Er is geen garantie dat je opgeroepen wordt. Je registratie vervangt dus zeker niet de uitnodiging die verstuurd wordt vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid.

Hoe werkt het?

1. Je registreert je online via QVax.be om je op de reservelijst van je vaccinatiecentrum te plaatsen

  • Iedereen kan zich inschrijven die
    • ouder is dan 18 jaar.
    • nog geen uitnodiging ontvangen heeft voor vaccinatie.
  • Je vult een aantal gegevens in: naam, rijksregisternummer, e-mail en telefoonnummer.
  • Je duidt aan op welke momenten je de komende week of weken beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan. Je engageert je dat je die kalender up-to-date houdt en daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten. 

2. Je vaccinatiecentrum heeft vaccins over en roept mensen op van de reservelijst

Het vaccinatiecentrum vaccineert eerst mensen die een uitnodiging tot vaccinatie gekregen hebben. Maar soms komen mensen niet opdagen voor hun afspraak en heeft het vaccinatiecentrum een paar dosissen op overschot. Dan doet het vaccinatiecentrum een beroep op de reservelijst uit QVAX
  • Het vaccinatiecentrum stuurt via QVAX een sms en e-mail naar de meest prioritaire mensen die op de reservelijst staan om hen te vragen naar het vaccinatiecentrum te komen.
  • De oproepen gaan eerst naar de mensen met de hoogste prioriteit: eerst naar de oudste mensen, dan naar mensen met onderliggende aandoeningen. Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst opgeroepen zal worden. 

3. Word je opgeroepen van de reservelijst?

Krijg je een sms en/of-email?

Zodra je bevestigt, zal je online doorgestuurd worden naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken hoe laat precies je in het vaccinatiecentrum verwacht wordt voor je vaccinatie. Je boekt dan meteen ook je tweede vaccinatiemoment (voor de meeste vaccins zijn er immers twee dosissen nodig).

Je wordt niet noodzakelijk opgeroepen voor de dag zelf. Het is mogelijk dat je opgeroepen wordt voor een vaccinatiemoment dat pas twee dagen later plaatsvindt, bijvoorbeeld een mail op maandagavond voor een vaccinatie op woensdagnamiddag. Check dus zeker de datum en het uur van je afspraak!

Als je niet of te laat reageert op een oproep, vervalt ook je inschrijving op de reservelijst en moet je je opnieuw inschrijven. 

Let op: e-mails van QVAX komen mogelijk in jouw map met ongewenste mails of SPAM terecht. Check deze dus ook regelmatig!