Picknicken@ZomersineMAH

Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2019 0 u.
Ook deze zomer gaan we weer ‘on tour’ en zetten we onze mobiele cinema op aan 4 locaties in Ham. Nieuw is dat we elke filmavond koppelen aan een buurtpicknick. Haal dus je plaid en picknickmand uit de kast, bereid een lekker gerecht en geniet van een Vlaamse filmtopper!

Welkom vanaf 19.00 uur. De film start om 21.30 uur.

Girl – Lukas Dhondt – 2018
Vrijdag 19 juli - tuin dienstencentrum De Roerdomp

GIRL vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. 
De film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt.

Sprakeloos - Hilde Van Mieghem - 2017
Vrijdag 26 juli - grasveld Zaal Sint-Jan

De flamboyante moeder van de succesvolle schrijver Jan Meerman verliest haar spraakvermogen na een beroerte. Ze wordt hierdoor geraakt in de kern van haar wezen want als amateuractrice is spreken essentieel. De voormalige diva kan nu enkel nog brabbelen en kreten uitslaan. Door de moeilijkheden die de langzame aftakeling van zijn moeder met zich mee brengt, begint Jan zijn wereld en zijn literaire prioriteiten in vraag te stellen. 

Niet schieten – Stijn Coninckx – 2018
Vrijdag 2 augustus - grasveld kerk Genendijk

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden...

Beautiful Boy – Felix Van Groeningen – 2018
Vrijdag 9 augustus - Monumentenpark Oostham

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. 'Beautiful Boy' vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Info: www.ham.be/zomersinemah