Oude pmd-zakken nog steeds toegelaten in recyclageparken

Gepubliceerd op maandag 2 mei 2022 10.45 u.
Oude pmd-zakken, te herkennen aan het zwarte treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot nader order nog wel toe in de recyclageparken.

Waarom geen ophaling meer van oude zakken? 

In april 2021 veranderden de sorteeregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar een nieuwe Vlaamse wetgeving. Die bepaalt dat alle afvalzakken vanaf 1 juli 2021 voor 80% uit gerecycleerd plastic moeten bestaan. Om iedereen de kans te geven oude zakken op te gebruiken, kreeg Limburg.net uitstel van minister Demir tot 31 december 2021. De nieuwe zakken, te herkennen aan het wit treklint, zijn ook steviger, zodat ze geschikt zijn voor Optimo.

PMD-zak met zwart treklint welkom op recyclagepark

Hoewel de nieuwe blauwe zak al in april was ingevoerd, bleken heel wat Limburgers en Diestenaren nog over grote voorraden oude pmd-zakken te beschikken. Tot eind maart kon je volle rollen oude pmd-zakken inruilen voor nieuwe. 

De raad van bestuur van Limburg.net heeft beslist om ook de volgende weken nog gevulde pmd-zakken met zwart treklint te aanvaarden op het recyclagepark.

Zet de oude zakken dus niet meer aan straat voor ophaling, maar breng ze gerust naar het recyclagepark.