Op stap met...

... het dienstencentrum op vrijdag 5 juli

Antwerpen: Elixir d’Anvers en havenrondrit

7.30 uur Vertrek Stipstraat (parking achter bibliotheek)

9.00 uur Ontvangst met koffie en koek in restaurant Postuur te Berchem.

10.00 uur Bedrijfsbezoek aan de likeurstokerij van Elixir d’Anvers.

Wanneer er in België gesproken wordt over ‘Elixir d'Anvers’ dan denken velen terug aan vroeger, aan de tijd dat ze bij oma of opa eens van het glaasje Elixir d'Anvers mochten snoepen of dat ze enkele druppeltjes kregen op een suikerklontje. Anderen denken dan weer aan Elixir d'Anvers als middeltje tegen allerlei kwaaltjes zoals maagpijn of buikpijn en natuurlijk aan Elixir d'Anvers als hét middel tegen kolieken bij paarden. Deze weldoende likeur, die al sinds 1863 bestaat, wordt bereid op basis van 32 planten en kruiden uit alle hoeken van de wereld waardoor hij een unieke smaak heeft. Na de ontvangst in het authentieke directiebureel van stichter François-Xavier de Beukelaer uit 1894 in Neo-Vlaamse Renaissancestijl, volgt een bezoek aan de stokerij dat wordt afgesloten met een degustatie van drie van hun producten: Elixir d’Anvers, Elixir de Spa en Advocaat Extra FX de Beukelaer. Er is eveneens de vrijblijvende mogelijkheid om de producten rechtstreeks in de stokerij aan te kopen.

12.30 uur 3-gangen middagmaal in restaurant De Bomma.

14.30 uur Geleide havenrondrit (3 uur) te Antwerpen.

Wist je dat de haven van Antwerpen bijna 13.000 hectare groot is?

Tijdens de havenrondrit staan we stil bij het ongekende verleden en de ambitieuze toekomstdromen van de haven van Antwerpen. Zo vertelt de gids boeiende verhalen van de Napoleontische dokken, de landverhuizers van de Red Star Line, de Antwerpse naties en de stille getuigen van de verdwenen polderdorpen. Bovendien bespreekt de gids ook de uitbreidingsplannen van de haven en de uitdieping van de Schelde.

Even ten noorden van de stad maak je kennis met de 2de grootste haven van Europa. Een sliert van pakhuizen, terminals, bruggen, havendokken, sluizen en industrie reikt tot aan de grens met Nederland.

+/- 19.15 uur Thuiskomst

 

Prijs: 50 euro p.p. all-in. Enkel de drank tijdens de maaltijd moet je zelf betalen.

Inschrijven en betalen in dienstencentrum De Roerdomp en dit ten laatste op 21 juni.