#ontdekkingtroef

CREËER EEN VAKANTIEGEVOEL 

Op vakantie ga je anders kijken, anders voelen en trager beleven. 
Wij zochten activiteiten die je datzelfde vakantiegevoel kunnen geven. 
Activiteiten die je zelf kan doen, en je meteen in een vakantiesfeer brengen.

Tips voor buiten

Picknick in de buurt

Waarom zou je alleen in de zomer kunnen picknicken? Verzamel allerlei lekkers, zoek een tof kleedje en picknick op het mooiste plekje van je buurt. Neem er een glaasje warme chocomelk bij en genieten maar!

Ga op plassentocht

Regent het buiten? Dat is hét ideale moment voor een plassentocht. Want geef toe, er is bijna niets zo leuk als in plassen springen, toch? Trek oude schoenen of laarzen aan en springen maar!

Ga op speurtocht

Is het mooi weer of miezert het maar een beetje? Ga dan eens op speurtocht! Kijk op de grond waar je pootjes ziet van dieren. Zijn ze van een kat, een vogel of een hond? Of misschien wel van een konijn? 

Speel bingo

Regent het niet te veel? Vertrek op dorpeltrekking en speel een spelletje bingo. Wie ziet als eerste alle elementen uit één rij? Download de bingoformulieren op www.ham.be/dorpeltrekking-bingo of kom ze uithalen in ons VrijeTijdsPunt.

Tips voor binnen

Maak een vakantiegerecht klaar

Hou je van koken? En vind je het fijn om op vakantie lekker te gaan eten? Roep het vakantiegevoel thuis op door typische vakantiegerechten klaar te maken: een warme wafel, een omelet om tussen je boterhammen te leggen, een pannenkoek, een belegd broodje...

Maak je eigen kerstkrans

Ga op sprokkelwandeling, verzamel leuke takjes, blaadjes, dennenappels... en versier daarna thuis je eigen kerstkrans. T'hope vzw deed dit live/ op 15 december.

Initiatief van iedereen verdient vakantie iedereenverdientvakantie.be/nl/ontdekkingtroef