Nieuw vaccinatiecentrum voor Ham, Leopoldsburg, Tessenderlo en Beringen

Gepubliceerd op vrijdag 15 oktober 2021 6 u.
Begin november opent Vaccinatiecentrum West-Limburg de deuren in het voormalig stadhuis van Beringen in de Mijnschoolstraat. De administratieve diensten zijn recent verhuisd naar een gloednieuw stadhuis waardoor er ruimte vrijkomt voor vier vaccinatielijnen.

Die capaciteit is voldoende voor de volgende fase in de vaccinatiecampagne.

Uitnodigingen boostervaccin

Alle 65-plussers van Beringen, Ham, Leopoldsburg en Tessenderlo krijgen een uitnodiging voor een derde prik. Dit boostervaccin wordt aangeboden minstens vier maanden na de tweede prik met het AstraZeneca- of de enige prik met het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens zes maanden na de tweede prik met het Pfizer- of Moderna-vaccin. In de praktijk zullen de meeste personen van 65 jaar en ouder voor het einde van het jaar uitgenodigd worden voor hun boosterprik op de nieuwe locatie.

Ook de jongeren die intussen 12 jaar geworden zijn, zullen een uitnodiging krijgen om zich in Vaccinatiecentrum West-Limburg te laten vaccineren.

Vaccinatiecentra Milshop en be-MINE sluiten de deuren

Met deze nieuwe fase komt er een einde aan de vaccinatie in de Milshop in Leopoldsburg en be-MINE in Beringen. Op beide locaties stond een groep enthousiaste vrijwilligers klaar om alle prikdagen in goede banen te leiden. Zij zullen allemaal de vraag krijgen om ook in Vaccinatiecentrum West-Limburg een handje toe te steken. Zij zijn nu eenmaal een onmisbare schakel in deze vaccinatiecampagne!