Vaccinatiecentrum West-Limburg draait op volle toeren

Gepubliceerd op maandag 17 januari 2022 16.30 u.
Vaccinatiecentrum West-Limburg in de Mijnschoolstraat in Beringen telt acht vaccinatielijnen. In de tweede helft van januari zullen dagelijks 2.400 mensen een booster- of eerste vaccin krijgen. Dit kan voor aardig wat drukte zorgen. Kom op het uur van je afspraak en zeker niet vroeger!

Parkeergelegenheid

Er is ruime parkeergelegenheid voorzien rondom het vaccinatiecentrum in de Mijnschoolstraat voor wie met de wagen komt. Op bijgevoegd plannetje zijn de diverse parkings met een donker blauwe kleur aangeduid. 

Aan de achterkant van het gebouw - aan de parking van de sporthal - moeten een 10-tal plaatsen vrijgehouden worden voor het testcentrum.

In het doodlopend deel van de Hospitaalstraat richting de Koolmijnlaan mag je ook parkeren in de berm. Hou de inrit van het medisch centrum vrij.

Uitnodigingen boostervaccin

Het boostervaccin wordt aangeboden minstens vier maanden na de tweede prik met het AstraZeneca- of de enige prik met het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens zes maanden na de tweede prik met het Pfizer- of Moderna-vaccin.

In welke volgorde je je uitnodiging ontvangt, hangt af van het interval met je vorige prik en je leeftijd (van oud naar jong).

Wil je graag een eerste vaccin of gemiste tweede prik inhalen? Maak dan een afspraak via het nummer 011 49 66 06, van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Let op voor valse uitnodigingen! Je ontvangt nooit een sms of e-mail zonder papieren uitnodiging. Wacht dus zeker tot je ook een brief ontvangt via de post en klik nooit verder op links in e-mails of sms'en.

QVAX opnieuw beschikbaar

Wie wil, kan zich opnieuw registreren op reservelijst QVAX. Als er nog beschikbare plaatsen over zijn, kan je de dag zelf nog opgeroepen worden. Dit kan enkel als je ouder bent dan 18 jaar en nog geen uitnodiging ontvangen hebt voor vaccinatie met een vaccinatiecode.

Vaccinatie 5- tot 11-jarigen

Ondertussen werd het licht op groen gezet voor de vaccinatie van 5- tot 11-jarigen tegen het COVID-19 virus. Deze vaccinatie zal gebeuren met een pediatrische vorm van het Pfizer/BioNTech-vaccin, dat wordt toegediend in twee doses met een tussenperiode van 21 dagen. Dit vaccin werd goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap.

De vaccinatie is ook voor deze leeftijdsgroep gratis en vrijwillig. Ze kan enkel met ouderlijke toestemming (of toestemming van de wettelijke voogd).

Vaccinatiecentrum West-Limburg organiseert vanaf 19 januari prikmomenten voor deze doelgroep.

Vrijwilliger Hanne Loyens getuigt

De 25-jarige Hanne Loyens uit Ham is verpleegkundige van opleiding en zet zich in als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum. Haar motivatie? Anderen sensibiliseren en vaccineren, want COVID-19 had een grote impact op haar gezin. Hanne en haar mama werden ernstig ziek aan het begin van de eerste lockdown in 2020. Mama Christa revalideert nog steeds. 

Vaccinatiecentrum West-Limburg

Het vaccinatiecentrum West-Limburg is gehuisvest in het voormalig administratief centrum van Beringen in de Mijnschoolstraat 88.

Er zijn een aantal verschillen in de doorloop van het vaccinatiecentrum West-Limburg in vergelijking met de werkwijze in de Milshop in Leopoldsburg. Werp een blik achter de schermen van het vaccinatiecentrum via een digitale rondleiding.

Bereikbaarheid

Met de wagen

Vanuit Ham rijd je best via het kruispunt van Wasseven en de Zeventig Zillenweg. Je volgt de Olmensesteenweg richting Beringen die overgaat in de Kruisbaan. Vanop de Kruisbaan neem je de derde zijstraat links. Dit is de Mijnschoolstraat die je bijna tot op het einde volgt. Aan de linkerkant - tegenover het medisch centrum / de huisartsenwachtpost - vind je het voormalig administratief centrum.

Met de bus

  • Opstappen aan kerk Kwaadmechelen: neem lijn 302 Maaseik-Geel tot halte Tessenderlo-Broedersschool; neem lijn 32 Tessenderlo-Beringen tot halte Beringen Administratief Centrum. Het vaccinatiecentrum bevindt zich op 200 meter wandelafstand.
  • Opstappen aan kerk Oostham: neem lijn 170 Mol-Beringen tot halte Koersel Posthoorn. Het vaccinatiecentrum bevindt zich op 400 meter wandelafstand.

Voor andere opstapplaatsen raadpleeg je best de routeplanner van de Lijn.