Dienstverlening Limburg.net in tijden van corona

Gepubliceerd op dinsdag 14 juli 2020 0.30 u.
De dienstverlening van Limburg.net wordt beetje bij beetje verder versoepeld. Zo gingen de recyclageparken opnieuw onbeperkt open, verloopt de papierophaling weer normaal en is er een oplossing voor asbestafval op komst vanaf 11 augustus. Volg www.limburg.net/corona voor meer updates.
  • De huis-aan-huis ophaling van huisvuil, PMD en groenafval gaat gewoon door zoals gepland. Maar opgelet, de ophaling start zoals steeds om 6.00 uur ’s morgens. Zet je afval dus de avond voordien op een goed zichtbare plaats buiten. Opgelet, Limburg.net beperkt het aantal aangeboden afvalzakken tot vier per afvalsoort. Voor huisvuil en PMD was dit al het geval. Maar nu beperkt Limburg.net ook het aantal groenafvalzakken tot maximaal 4 per gezin. 

  • De recyclageparken van Limburg.net zijn open onder voorwaarden. Sinds 14 juli kan je opnieuw onbeperkt naar het recyclagepark komen. Vanaf dinsdag 28 juli moet je er bovendien een mondmasker dragen. Niet vergeten dus!

  • Zowel de papierophaling door Limburg.net als de papierophaling door verenigingen (de eerste zaterdag van de maand = 1 augustus) gaan intussen ook opnieuw door.

  • Door het coronavirus werd de inzameling van asbest aan huis uitgesteld naar 1 september. Vanaf 11 augustus kan je een aanvraag indienen via het online aanvraagformulier. De inzameling van asbest op de recyclageparken wordt opnieuw opgestart vanaf 11 augustus.

  • De grofvuil inzameling aan huis kan intussen ook opnieuw.

  • Het afhalen van je tegoed huisvuilzakken is ook weer mogelijk, net als betalen met bancontact.

  •  En je kan tot slot ook weer compost, hakselhout en compostbakken aankopen.

Info & updates: www.limburg.net/corona