Be-Alert daagt je uit!

Gepubliceerd op dinsdag 18 september 2018 0 u.
BE-Alert, is een systeem dat je meteen op de hoogte brengt van een noodsituatie. Dit kan via sms, e-mail of telefoon. Meer dan 1 200 inwoners schreven zich al in. In Limburg staat de teller op 46 000. Maar de uitdaging is om voor 15 oktober 75 000 geregistreerden te hebben! Doe je mee?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Zo krijg je snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Ham en werkt in een andere stad of gemeente? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee, in de Ardennen, … bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de cinema, …. 

Inschrijven is volledig gratis.

Be-Alert challenge!

Momenteel zijn er in België meer dan 420 000 registraties op BE-Alert. Heb jij vrienden of familie die zich nog niet registreerden? Moedig ze aan om zich ook in te schrijven. Want aan elke 20.000 nieuwe inschrijvingen is een veilige actie gekoppeld. Zo verhoog je met een inschrijving op BE-Alert niet enkel je eigen veiligheid, maar ook die van anderen.

Maar er is meer… In Limburgs staat de teller op 46 000. Halen we voor 15 oktober 75 000 inschrijvingen dan voorziet de provincie een 100% Limburgse attentie. En ook de gemeente die procentueel het meeste inschrijven op zijn naam kan schrijven tijdens onze challenge, valt in de prijzen! Dus niet langer wachten maar registreren!

Hoe doe je dat?

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Meer dan 700 Hammenaren deden het u voor. Schrijf je dus vandaag nog in!