Beweeg mee met het nieuwe busnet in Ham

Gepubliceerd op vrijdag 7 juli 2023 9 u.
Nog slimmer fiets, bus of trein combineren? Dat kan sinds 1 juli 2023 in Ham. Samen met de Vlaamse overheid en De Lijn gaan we in verschillende fases voor een efficiënt, duurzaam en flexibel openbaar vervoer. Eentje dat echt inspeelt op jouw noden. Zo ziet het nieuwe net in Ham er uit.

Een nieuw busnet in Ham

In de provincie Limburg, en dus ook in Ham, verandert er heel wat. Op 1 juli 2023 kregen verschillende van de bestaande lijnen nieuwe nummers én voerde De Lijn enkele handige aanpassingen door in haar aanbod.

Meer ritten en handige aanpassingen op lijnen

De Lijn breidt haar aanbod uit met meer lijnen, onder andere aan campussen van hoge en middelbare scholen. Zo wordt het makkelijker om voor het openbaar vervoer te kiezen. Ook krijgen sommige buslijnen een nieuw nummer, zodat je sneller ziet waar je naartoe reist.

Bestaande lijnen krijgen een nieuw nummer

Vroeger gebruikte De Lijn één nummer voor verschillende lijnen. Dat verandert nu, want ze stroomlijnen hun lijnnummers. Elk reisdoel krijgt een eigen lijnnummer – en zo wordt het aanbod duidelijker voor iedereen.

Lijn 17a Diest – Mol – Leopoldsburg 

Dankzij lijn 17a rijden er de hele dag extra bussen tussen Leopoldsburg en Diest. Deze vullen de lijnen 299 en 302 aan – zodat je tot wel twee keer per uur kan reizen van en naar Tessenderlo en Diest, of Tessenderlo en Leopoldsburg. 

Helemaal op de hoogte blijven? 

Je reis uitstippelen? Dat kan sinds 15 juni via de routeplanner of app van De Lijn. Maak dus snel een account aan in hun app of surf naar delijn.be/nieuwenet.