Wandelen: Multimovepad Kepkensberg

Opgelet!

Het laatste toestel is in onderhoud! 

Vertrek Bivakstraat 4 - 3945 Ham - scoutslokaal

Het Multimovepad is een initiatief van de dienst Vrije Tijd van de gemeente Ham, in samenwerking met Sport Vlaanderen en Natuur & Bos van de Vlaamse Overheid. Het nieuwe, avontuurlijke pad is net geen drie kilometer lang en biedt kinderen een ideale mix van sport, ontspanning en natuurbeleving. Het doel is duidelijk: kinderen zoveel mogelijk ongeremd laten bewegen in de natuur.

Praktisch

  • Parkeren kan op de parking van de Scouts Genendijk: Bivakstraat 4, 3945 Ham
  • Het pad is niet rolstoeltoegankelijk.
  • Onderweg zijn er picknickmogelijkheden, maar neem zeker je afval terug mee.
  • Wandelschoenen/laarzen zijn aanbevolen.

Beleef de Kepkensberg eens op een andere manier met je (klein)kinderen

De heuvel ligt tussen de gehuchten Genebos en Genendijk in de gemeente Ham. Ondanks de geringe hoogte heeft de heuvel enkele steile hellingen. De heuvel heeft een basis van ijzerzandsteen. De Kepkensberg is begroeid met bos en is toegankelijk voor wandelaars. Ook het Hamse wandelroutenetwerk doorkruist dit gebied. De voorbije jaren heeft het gemeentebestuur regelmatig stukken bos gekocht zodat het een beschermd stukje natuur kan blijven.

Sinds jaar en dag komen kinderen groot en klein er zich helemaal uitleven. Vandaag wordt de
Kepkensberg meer dan ooit op de kaart gezet door de toevoeging van een gloednieuw
Multimovepad. Het bewegwijzerde, avontuurlijke pad van net geen 3 kilometer start aan de
Scoutslokalen in de Bivakstraat. De wandeling begint onmiddellijk met een pittige klim aan het
bekende kapelletje. Onderweg ontdek je uitdagende oefeningen voor jong en oud.
Moovie, de mascotte van Multimove, daagt je uit om te balanceren, gericht te werpen, te springen … maar vooral om te bewegen en veel plezier te maken. Sociale werkplaats De Winning en de gemeentelijke diensten legden hierbij de nodige creativiteit aan de dag. Voor een aantal vaardigheden werden nieuwe speeltoestellen aangekocht. Onderweg zijn er ook picknick- en rustmogelijkheden.

Een beetje geschiedenis

Wist je dat je tijdens de tocht nog loopgraven kan terugvinden uit de Tweede Wereldoorlog? Je leest ter plaatse meer over de historiek van deze bijzondere plek terwijl je kinderen zich uitleven. We bekijken hoe we deze unieke loopgraven nog verder kunnen opwaarderen. Dit Multimovepad is een avontuurlijke aanvulling om ons buitenaanbod nog aantrekkelijker te maken voor jonge gezinnen. We hopen op deze manier nog meer waardering te creëren voor beleving in de natuur.

Onder de radar - sporen uit WO II (Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed)

Iedereen naar buiten

Ravotten in het groen heeft niets dan voordelen: het is goed voor lichaam en geest, en helpt kinderen in het ontwikkelen van hun vaardigheden. Met de Multimovepaden willen Sport Vlaanderen en Natuur & Bos de drempel verlagen en kinderen de natuur in krijgen.