Bestrijd zwerfvuil. Word Mooimaker van een stukje Ham!

Wie kan er meedoen?

Je ergert je aan het zwerfvuil in het straatbeeld en wil net iets verder gaan door zelf de handen uit de mouwen te steken? Claim dan een stukje Ham en hou dit proper. Het kan individueel of in groep. Je kan kiezen voor een éénmalige opruimbeurt of je opgeven om meerdere malen per jaar de omgeving proper te houden.

Hoe kan je meedoen?

Surf naar www.mooimakers.be en claim via de actiekaart een gebied of wandelroute in jouw buurt. Dat kan gaan om een parkje, een straat, een wijk. Zo engageer je je officieel om dit gebied afvalvrij te houden.

Ik heb een gebied geclaimd, wat nu?

Neem contact op met de dienst milieu via 013 61 10 52 of milieu@ham.be. Je krijgt het nodige opruimmateriaal (afvalzakken en werkhandschoenen) om je gebied op te ruimen en de nodige praktische afspraken worden gemaakt. Heb je geen computer of lukt het claimen niet zo goed, dan kan je ook contact opnemen met de dienst milieu.

Beloning

In ruil voor je inspanningen wordt je door de afvalintercommunale Limburg.net beloond met LimbU punten! Hiermee kan je o.a. sparen voor filmtickets, tickets voor De Lijn of een reischeque van de NMBS. Een propere buurt en een leuk geschenk! Dubbele winst dus.

Om LimbU punten te kunnen ontvangen en verzilveren moet je jezelf eenmalig registreren op de website: www.mijnlimbu.be.

Zwerfvuil opgehaald? 

Heb je zwerfvuil opgeruimd? Laat het ons weten via onderstaand e-formulier zodat onze diensten de zwerfvuilzakken kunnen komen ophalen.