Meldpunt everzwijnen

Everzwijnen zijn sterk in opmars in onze streek. In onze buurgemeenten en zelfs in Ham werden er everzwijnen geschoten. Everzwijnen kunnen veel schade veroorzaken aan landbouwgewassen en weilanden maar ze durven ook privé tuinen om te woelen, op zoek naar lekkers. Ook bij een aanrijding kan een everzwijn ernstige schade veroorzaken.

Afgelopen jaren zijn er in onze gemeente diverse waarnemingen gebeurd. Wildbeheereenheid De Grote Beek volgt op dit ogenblik alle meldingen van everzwijnen op en neemt de nodige maatregelen.

Hoe melden?

Heb je zelf schade als gevolg van everzwijnen? Meld deze dan via bijgevoegd e-formulier of neem telefonisch contact op met onze milieudienst. (013 61 10 52). Je kan schade ook melden aan Wildbeheereenheid “De Grote Beek” via degrotebeek@hvv.be.

Afhandeling

De melding wordt doorgestuurd naar de verantwoordelijke van de Wildbeheereenheid zodat deze de nodige maatregelen kan treffen.

Meldingen van schade geven niet automatisch recht op een schadevergoeding. Via de website van het Agentschap Natuur en Bos kan je deze formulieren via het e-loket invullen. Wildbeheereenheid De Grote Beek is altijd bereid om hierbij advies en bijstand te verlenen.