Lokaal loket voor kinderopvang

Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 8 u.
Met de groeiende vraag naar hoogwaardige kinderopvangvoorzieningen in Tessenderlo en Ham hebben de gemeentebesturen besloten om een toegankelijk platform op te zetten dat ouders helpt bij het vinden van geschikte kinderopvang binnen het huidige aanbod: het lokaal loket voor kinderopvang.

Opvang aanvragen of informatie opvragen

Het lokaal loket voor kinderopvang biedt niet alleen informatie aan ouders, maar dient ook als aanvraagpunt voor kinderopvang. Ouders kunnen een (aan)vraag digitaal doorgeven aan dit lokaal loket, waardoor deze efficiënt opgevolgd kan worden. Dit initiatief wordt mee ondersteund door het agentschap Opgroeien, dat expertise en middelen biedt om het lokaal loket te faciliteren en te optimaliseren. Dit nieuwe, neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang, werkt nauw samen met de verschillende aanbieders van kinderopvang in de regio. De gemeenten Tessenderlo en Ham gaan hier samen mee aan de slag met het oog op de fusie van beide gemeenten in 2025.

Centrale co├Ârdinatie

Dankzij de opening van dit lokaal loket wordt de zoektocht van ouders naar geschikte kinderopvang een stuk makkelijker. Zij kunnen zich richten tot één centraal infopunt voor alle informatie. Ook kwetsbare gezinnen, gezinnen met kinderen die specifieke zorgbehoeften hebben en gezinnen met dringende vragen voor kinderopvang kunnen hier terecht.

Het lokaal loket in Tessenderlo en Ham co├Ârdineert de registratie van opvangvragen, waardoor de gemeenten een beter zicht krijgen op de werkelijke vraag naar kinderopvang en eventuele tekorten. Dit zorgt voor duidelijke en concrete cijfers over de nood aan kinderopvang in de regio.

Het lokaal loket voor kinderopvang in Tessenderlo en Ham is bereikbaar via https://opvang.vlaanderen