Last van processierupsen?

Gepubliceerd op maandag 18 mei 2020 0 u.
De eerste haarden van processierupsen staken inmiddels de kop op. De komende weken voert een externe firma alvast preventieve behandelingen uit in de gemeente. Merk je toch nog een haard op, geef dit dan zeker door aan onze groendienst. Haarden op het openbaar domein worden gratis verwijderd.

De eerste haarden van processierupsen staken inmiddels de kop op. De afgelopen weken voerde een externe firma alvast preventieve behandelingen uit in de gemeente. De preventieve behandelingen gebeurden vooral op plaatsen op het openbaar domein zoals schoolomgevingen, speelpleintjes, fietspaden,…..

Haard gezien?

Ontdek je toch een haard, dan kan je dit melden bij het gemeentebestuur (013 61 10 50 of thea.custers@ham.be). Afhankelijk van de locatie kan er dan worden ingegrepen. Haarden op openbaar domein, die hinderlijk zijn voor de bevolking worden gratis verwijderd.

Haarden op privé terrein

Inwoners die op privé terrein een haard vaststellen en deze willen laten behandelen, kunnen dit melden bij het gemeentebestuur. De gemeente regelt dan een interventie van een externe organisatie die de nesten uitbrandt. Dit kost 64,13 euro/uur voor werken die kunnen uitgevoerd worden vanaf de begane grond. Als een hoogtewerker moet worden ingezet bedragen de kosten 90,75 euro/uur.