Je tuin klimaatrobuuster, groener en meer biodivers maken? Dat kan!

Gepubliceerd op zaterdag 20 november 2021 15.05 u.
Om het jaar rond heerlijk te vertoeven in je tuin, moet hij aangepast zijn aan het wijzigende klimaat. De laatste jaren zorgen extreme weersomstandigheden voor grote klimaatuitdagingen. Het goede nieuws is dat jij mee kan werken aan de oplossing, door jouw tuin klimaatrobuuster in te richten.

Vanaf december organiseren we elke maand een infosessie (5 in totaal) over hoe jij je tuin kan aanpassen aan het veranderend klimaat. De sessies bespreken telkens 1 bepaald thema en worden gegeven door tuinexperten. De sessies zijn gratis en worden georganiseerd samen met de gemeente Tessenderlo en de provincie Limburg.

Praktisch

Je ontdekt niet alleen wat een klimaattuin precies inhoudt, je komt ook te weten wat er nodig is om van je tuin een klimaattuin te maken én hoe je zelf aan de slag kan gaan.

Deelname aan de infosessies kan enkel na inschrijving bij de milieudienst (geef hierbij duidelijk aan voor welke sessie je inschrijft (dit mogen er meer zijn)).

De sessies vinden plaats op onderstaande data, telkens vanaf 19.30 uur, afwisselend in Tessenderlo en Ham. Een infosessie duurt ongeveer 2,5 uur met een pauze van 10 minuten. Elke deelnemer ontvangt een Klimaattuinkrant met meer informatie, foto’s, voorbeelden en verwijzing naar de praktische fiches die terug te vinden zijn op onderstaande website. 

Programma

Infosessie 1: donderdag 9/12/2021 – Waarom en hoe je tuin klimaatrobuust inrichten

 Locatie: digitale infosessie

Infosessie 2: donderdag 13/01/2022 – Waterbeheer in de tuin

 Locatie: de Zille, Dorpstraat 17, 3945 Ham

Infosessie 3: donderdag 10/02/2022 – Klimaatrobuuste planten

 Locatie: Dienstencentrum Den Heuvel, Gerhagenstraat 39, Tessenderlo

Infosessie 4: donderdag 17/03/2022 – Schaduw en koelte in de tuin

 Locatie: Kristoffelheem, Schoolstraat 10, 3945 Ham

Infosessie 5: donderdag 21/04/2022 – Hoe een beperkte oppervlakte klimaatrobuust inrichten

 Locatie: Dienstencentrum Den Heuvel, Gerhagenstraat 39, Tessenderlo

Meer weten?

Meer informatie vind je op www.limburgseklimaattuinen.be. Doorklikken op infosessies klimaatrobuuste tuinen. Je vindt hier ook een korte beschrijving van de inhoud van elke sessie.

Inschrijven doe je via de dienst milieu Tessenderlo via 013 35 33 34 of milieu@tessenderlo.be.