Jeugdboekenmaand is jarig!

Gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2021 16.56 u.
Maart is Jeugdboekenmaand. En dit jaar een speciale editie, want de Jeugdboekenmaand blaast 50 kaarsjes uit. Reden genoeg voor een FEEST! Dat is dan ook het thema dit jaar. We vieren de lezers, de auteurs, illustratoren, leesbevorderaars, bibliotheken... Coronaproof feesten? Wij gaan dat doen!

Bouw mee aan de grootste taart van Ham!

We bouwen de grootste taart van Ham, 'gebakken' door alle lezende kinderen. Via de school of de bibliotheek krijg je instructies zodat je je eigen taartpunt kan vouwen in papier. Je kan je stuk versieren met elementen uit je leesleven (je lievelingsboek, je knusse leesplek, je favoriete personage...) Wie zijn stuk taart naar de bibliotheek brengt, krijgt van ons een cadeautje. Omdat we het fantastisch vinden dat jij, net als wij, zo van (voor)lezen houdt. Dat willen we vieren! En dat is nog niet alles. Want op het einde van de Jeugdboekenmaand verloten we onder alle ingezonden stukken taart nog een flink aantal van onze lievelingsboeken.

Speel bibster in de bibliotheek!

Bibster is een online spel dat je met je smartphone speelt in de bibliotheek. Via allerlei toffe opdrachten leer je onze lievelingsboeken kennen. Want de mooiste boeken, die delen we graag met al die kinderen die met ons feestvieren. Dan wordt het feest pas echt gezellig! Voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Vier met je klasbubbel!

Ook op school wordt de Jeugdboekenmaand ongetwijfeld gevierd. Misschien leest de juf haar favoriete boek voor. Of houden jullie gezellige boekenbabbels in de klas. En wie weet vieren jullie op 1 maart mee met het grote Vlaamse startmoment van de Jeugdboekenmaand. In je klasbubbel is de Jeugdboekenmaand een echt feest. En de bib ondersteunt.