Inclusief speeltoestel 't Vlietje verwacht in augustus

Gepubliceerd op vrijdag 16 juli 2021 12.13 u.
De toegankelijkheid van 't Vlietje werd recent al verhoogd dankzij een verhard wandelpad. In augustus komt de kers op de taart: een inclusief speeltoestel en een nieuwe kleuterspeelzone. Wees extra voorzichtig bij een bezoekje tijdens de werken en speel zeker niet op de toestellen in aanbouw.

Tijdens twee inspraakmomenten begin mei konden geïnteresseerden de offertes en 3D-plannen inkijken voor de nieuwe inclusieve speeltuin en het ontwerp van hun voorkeur voordragen.

De bijgevoegde afbeeldingen tonen het ontwerp dat het meest in de smaak viel bij de jury en inwoners van Ham.

Inclusief ontwerp

Het ontwerp moest ervoor zorgen dat iedereen evenveel kansen krijgt op spelplezier. 't Vlietje wil zich richten op alle kinderen, met/zonder beperking/extra noden. Iedereen kan en mag hier samen spelen. Ook oma en opa, mama's en papa's kunnen vlot meekomen met hun spruit.

Het inclusief speeltoestel is voor meer dan de helft rolstoeltoegankelijk. In het toestel vinden we klimbeugels waar kinderen zich aan kunnen optrekken om overal in het toestel te raken. Er is een spreekbuis van meer dan 20 meter en verschillende voel- en speelwanden. Een hoge schuifaf, klimwanden en een wiebelbrug zorgen voor uitdaging. Een dubbele lage schuifaf laat kinderen toe om samen met hun begeleider naar beneden te glijden. Het toestel heeft daarnaast ook stilteplekken om wat tot rust te komen. 

Nieuwe kleuterspeelzone

Ook de kleuterspeelzone was aan vernieuwing toe. Hier worden we echte piraten op een nieuw schip. Dit schip is rolstoeltoegankelijk en uitgerust met klimnetten en lignetten. Onder het schip is een prikkelarme ruimte waar de zeemannen en -vrouwen even op adem kunnen komen.

Wees voorzichtig tijdens de werken

Het zal tijdens deze werken wat drukker worden op het speelterrein. Vrachtwagens met materiaal, funderingswerken, aanvoeren van zand, schroeven, hameren ... We rekenen op jullie om extra voorzichtig te zijn bij je bezoekje aan het speelterrein en zeker niet te spelen op de toestellen wanneer ze nog in aanbouw zijn.