Huisartsenwachtpost zoekt vrijwilligers

Huisartsenwachtpost Mijn-Wachtpost in Beringen is dringend op zoek naar vrijwilligers om de huidige groep uit te breiden.

De wachtpost staat in voor de organisatie van de huisartsenpermanentie tijdens weekenden en feestdagen binnen de gemeenten Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen, Halen, Tessenderlo, Ham, Leopoldsburg en Deurne (Deelgemeente van Diest).

Deze taak werd (tijdelijk) uitgebreid met de organisatie van huisartsenpermanentie tijdens weekavonden/ -nachten, en de organisatie van de test- en triagecentra binnen onze regio.

Voor de veiligheid van de patiënten worden mogelijke COVID-patiënten gescheiden van NON-COVID patiënten. Vrijwilligers spelen een cruciale rol om deze scheiding mogelijk te maken.

Beschikbaarheid

De vrijwilligers kunnen ingezet worden op zaterdag of zondag, tussen 8.00-12.00 uur, 12.00–16.00 uur of 16.00–20.00 uur. De vrijwilligers staan in voor het onthaal van de patiënten die de wachtpost bezoeken, het meten van de lichaamstemperatuur, het overlopen van een COVID checklist en het doorverwijzen van de patiënt naar een juiste locatie. Er is een forfaitaire kostenvergoeding voorzien.

Contactpersoon: Jonas Wollants via info@mijnhuisartsenwachtpost.be.