COVID-19 herfstbooster vanaf 12 september

Gepubliceerd op vrijdag 23 september 2022 9.22 u.
Onderhoud is de beste bescherming! Om die reden heeft Vlaanderen beslist dat elke volwassen burger een herfstbooster kan krijgen om zo optimaal beschermd de wintermaanden door te komen. De herfstbooster zal je kunnen laten zetten in het vaccinatiecentrum West-Limburg in Beringen vanaf 12 september.

Verpleegkundigen gezocht!

Het vaccinatiecentrum West-Limburg is op zoek naar verpleegkundigen die in de maand oktober op woensdagnamiddag en/of -avond kunnen helpen met het vaccineren met de herfstbooster.
 
Meld je aan via vaccinatiecentra@maxster.be.

Waar?

Het vaccinatiecentrum van West-Limburg zal verdergezet worden op dezelfde locatie: Mijnschoolstraat 88, Beringen.

Wie?

Tijdens deze campagne wordt er opnieuw een onderscheid gemaakt tussen verschillende doelgroepen. Het gaat om onderstaande groepen in de volgorde dat ze aan bod zullen komen:

 • Prio 1-groep: Dit is de groep met het hoogste risico die als eerste aan bod zal komen tijdens de herfstcampagne. Deze groep omvat:
  • 65-plussers
  • Immuungecompromitteerde burgers (Definitie "immuungecomprommiteerd")
  • Bewoners van woonzorgcentra
  • Het zorgpersoneel
   • Indien een zorgverlener in de voorgaande campagnes prioritair uitgenodigd werd, is dat nu eveneens het geval en zal die persoon met prioriteit uitgenodigd worden in het vaccinatiecentrum van domicilie. De zorgverlener dient in dit geval geen verder acties te ondernemen.
   • Indien een zorg- of welzijnsactor in de voorgaande campagnes nog niet prioritair uitgenodigd werd, kan hij/zij zich aanmelden via deze link. Hiervoor is de elektronische identiteitskaart of Itsme nodig. Nadien wordt dit wekelijks opgeladen naar het vaccinatiecentrum.
   • Wie kunnen dit mogelijk zijn?
    • Nieuw personeel in ziekenhuizen, zorgvoorzieningen of werkzaam in de zorg- en welzijnssector binnen de eerstelijn
    • Studenten en stagebegeleiders in een zorgopleiding en werkzaam in de zorg- en welzijnssector
    • Zorgaanbieders die wegens ziekte, quarantaine of andere contra-indicatie niet konden deelnemen aan het intern georganiseerd collectief vaccinatiemoment binnen een ziekenhuis, zorg- of welzijnsorganisatie.
 • De prio 2-groep: Dit is de 50 t.e.m. 64-jarige bevolking. Voor deze doelgroep wordt de vaccinatie sterk aanbevolen.
 • De rest van de volwassen bevolking: Deze groep komt als laatste aan bod en dit volgens leeftijd.

Wanneer?

Vaccinatiecentrum West-Limburg start op maandag 12 september met vaccineren. De eerste uitnodigingen zullen vanaf donderdag 1 september de deur uit gaan.

Welk type vaccin zal ik krijgen?

Er zal gevaccineerd worden met een nieuw en aangepast vaccin van Pfizer en Moderna. Deze aangepaste vaccins beschermen nog beter tegen de dominante Omicron-variant.

Kan ik mij aanmelden via Qvax?

Je kan je registreren op QVAX. Hiervoor kan je terecht op www.qvax.be. Het vaccinatiecentrum zal hiervan gebruik maken als er op het einde van de vaccinatiemomenten enkele vaccins over zouden zijn. Het is niet de bedoeling dat je zonder uitnodiging naar het vaccinatiecentrum komt!

Hoe en wanneer kan ik het callcenter bereiken?

Je kan terecht bij het callcenter met je vragen en voor het boeken en/of annuleren van afspraken. Het callcenter is bereikbaar via 011 49 66 06 van maandag tot en met vrijdag, telkens van 9.00 tot 17.00 uur).

Meer informatie

www.info-coronavirus.be