hARTelijke buurten

Beter een goede buur dan een verre vriend! Tot zover de gemeenplaats, maar het blijft een feit: goede buren zijn goud waard! Ze zijn er voor een korte (of lange) babbel over de haag, ze lenen je een eitje als jij er één tekort komt, ze bieden de praktische hulp die jij nodig hebt, … kortom: ze zijn van groot belang. De gemeente Ham wil zijn steentje aan een goede buurtwerking bijdragen op allerlei manieren en via allerlei diensten.

Natuurlijk mag het nu nog niet, we blijven nog steeds in ons kot, maar vanaf het moment de maatregelen het toelaten, wil dienst Vrije Tijd onder het motto #komuituwkot de buurten stimuleren om weer samen te komen. Weer met z’n allen buitenkomen, een drankje nuttigen, een straatbarbecue misschien. Maar vooral wil ze de buurten aanmoedigen om samen iets te ondernemen en samen aan een blijvend aandenken te bouwen. En dienst Vrije Tijd zou niet dienst Vrije Tijd zijn zonder hier een wedstrijdelement aan te koppelen!

Voor wie?

Elke Hamse straat of buurt kan deelnemen. Daarom: buurten verenig u! Zoek elkaar -voorlopig digitaal- even op. Je kan makkelijk vergaderen via apps als Teams, Zoom, etcetera. Zo kan je als buurt al beslissen om al dan niet deel te nemen. Onder de noemer ‘hARTelijke buurten’ willen we jullie creativiteit én samenwerkingsvermogen op de proef stellen. We vragen aan elke buurt om een totempaal te maken die het typische karakter van jullie buurt in de kijker zet.

Procedure

We laten jullie volledig vrij in de uitwerking en geven jullie tips om alles coronaproof te organiseren in ons inspiratieboekje. Tijdens een info / inspiratiemoment volgt een verdere toelichting.

Buurten kunnen inschrijven tot half mei. Half juni moet hun totempaal klaar zijn.

En dan? Vanaf begin juli zullen de totempalen te bewonderen zijn op een vooraf afgesproken plaats in jouw buurt. Vanaf dan kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op de leukste, mooiste, creatiefste, ontroerendste, … totem. We koppelen er zelfs een heuse fietsroute aan. Eind augustus sluiten we de stemronde af en worden de winnaars bepaald.

Bedrag

Wat valt er te winnen?
... een mooi budget en volledige ondersteuning door de gemeente om een groots buurtfeest te organiseren. En als we zeggen groots, bedoelen we groots! Vanzelfsprekend organiseren we dit pas als dit in alle veiligheid kan gebeuren!

 • 1ste prijs
  animatiepakket (muzikale animatie)
  + tussenkomst in kosten organisatie buurtfeest tot 1.500 euro*
  + ondersteuning via uitleendienst (tent, vlaggetjes, vuurkorven, vuilniseilanden)

 • 2de prijs
  animatiepakket (muzikale animatie)
  + tussenkomst in kosten organisatie buurtfeest tot 500 euro*
  + ondersteuning via uitleendienst (tent, vlaggetjes, vuurkorven, vuilniseilanden)

 • 3de prijs
  animatiepakket
  + ondersteuning via uitleendienst (tent, vlaggetjes, vuurkorven, vuilniseilanden)

* Tussenkomst in organisatie: 100% in facturen van Hamse handelaars, 50% voor andere facturen

 

Afhandeling

Schrijf dus snel je buurtwerking in, of stel er eerst eentje samen als die er nog niet is. En dan kunnen jullie (voorlopig nog even vanuit uw kot) beginnen brainstormen! Succes allemaal!