Hamse Jeugddienst wijkt in met mobiele speeltuin

Gepubliceerd op woensdag 28 juni 2023 16.55 u.
De Hamse jeugddienst heeft de mooie traditie om jaarlijks tijdens de zomermaanden buurten en wijken te bezoeken. Dit keer met een gloednieuwe mobiele speeltuin! Een modulair apenparcours van 40 meter lang dat de kinderen (en volwassenen) eerst zelf mogen ontwerpen en bouwen.

De jeugddienst houdt van apenkuren

Het gemeentebestuur heeft een grote camionette aangeschaft, exclusief voor de wijkbezoeken, om al het sport-, spel- en knutselmateriaal van wijk tot wijk te vervoeren. Geen overbodige luxe met de nieuwste aanwinst: het modulaire apenparcours. Buurtbewoners en kinderen zullen eerst samen kiezen hoe ze het parcours willen opstellen. Vervolgens gaan ze samen met de mannen van de jeugddienst aan de slag. Na ongeveer een maand wordt het parcours in samenwerking met de buurt weer gedemonteerd en verhuist het naar een andere deelgemeente.

De primeur was voor Den Dries. Daar werd de mobiele speeltuin op dinsdag 27 juni voor de eerste keer opgebouwd. 

Jeugddienst Ham trekt deze zomer naar verschillende wijken met mobiele speeltuin | VRT NWS: nieuws

Buurtversterking

Gezellige sfeer, veel fair play en een fijne buurtwerking zorgen voor een leuke namiddag of avond. De wijkbezoeken worden ingelegd door de jeugddienst en/of Sas van de Buurt. De ene keer samen, een andere keer apart. Soms is het alleen Buurtbabbel of Koffiekan en/of Panna Cup of creatieve Jeugddienst Wijkt In op zich.

John Ooms, jeugddienst: “Belangrijk is dat via deze initiatieven aan buurtversterking wordt gedaan. Samenkomen en ontmoeten, maar ook een boodschap vanwege de bewoners richting gemeentelijk beleid vindt zo makkelijker haar weg. Zo duikt er al eens iemand op van de sociale dienst, de Opvoedingswinkel of een andere partner van het Huis van het Kind. Of een burgemeester of schepen, allemaal heel informeel en spontaan. De gespreide bezoeken over de Hamse deelgemeenten worden kort voor datum en afhankelijk van het weer in de buurt bekendgemaakt.”

Wanneer in jouw buurt?

De mobiele speeltuin blijft telkens een 4-tal weken op dezelfde locatie staan. De kalender is sterk weersafhankelijk. De buurten worden kort voordien op de hoogte gebracht. Je houdt best de website jeugdraadham.be in de gaten.