Ham Helpt! Samen zorgen voor mekaar.

Gepubliceerd op woensdag 18 november 2020 0 u.
Beter een goede buur dan een verre vriend. Zeker in tijden van corona! Het gemeentebestuur roept dan ook iedereen op om goed te zorgen voor mekaar. Via de pagina van Ham Helpt proberen we om hulpvragen en het hulpaanbod met mekaar te verbinden.

Hulp nodig?

Het gemeentebestuur bundelt alle hulpvragen. Laat ons weten waarmee we jou kunnen helpen, via één van onderstaande manieren: 

We bekijken alle vragen en contacteren je wanneer we een geschikte vrijwilliger gevonden hebben. We behandelen alle vragen strikt vertrouwelijk. 

Wil je helpen?

Wil je zelf helpen? Help dan eerst personen die hulp nodig hebben in je directe omgeving (familie, buren, vrienden...) Je kan bijvoorbeeld onderstaand briefje downloaden en bij buren in de bus steken om je hulp aan te bieden. Wil je meer doen? Registreer je dan hieronder als vrijwilliger of bel of mail ons (0474 64 77 99 of hamhelpt@ham.be).

Ik wil helpen! 

Vrijwilligers voldoen aan volgende voorwaarden:

  • Je bent tussen de 16 en 50 jaar oud 
  • Je hebt een goede algemene gezondheid 
  • Je vertoont geen ziektesymptomen: loopneus, hoesten, koorts, kortademigheid ... 
  • Je leeft alle hygiënemaatregelen strikt na: handen wassen, afstand houden, hoesten in je elleboog...
  • Je ben niet zwanger

#HamBelt

Iedereen heeft al eens behoefte aan een luisterend oor of een goed gesprek. Niet alleen senioren voelen zich eenzaam in deze barre tijden. Denk ook aan je vrienden of vriendinnen die alleen wonen. Vergeet ze niet en bel ze op! Maak bijvoorbeeld woensdag en zaterdag je vaste beldag. 

Krijg jij liever zelf een telefoontje? Dan kan dat ook. Neem gewoon even contact op met HamHelpt. Dit kan nog steeds via het telefoonnummer 0474 64 77 99 of via hamhelpt@ham.be. Wij helpen je graag verder!

Ham helpt in beeld

Jullie helpen met velen. Fijn om te zien! En dat moeten we vastleggen. Veel kijkplezier. 

#HamHelpt! (1) online: 29.3.20

#HamHelpt! (2) online: 12.4.20

#HamHelpt! (3) online: 02.05.20

#Fotowedstrijd MijnHamCity! online: 27.05.20

#HamHelpt! (4) online: 30.05.20

#HamHelpt! (5) online: 17.06.20