Grenzeloos Koken

We gaan weer koken, over alle grenzen heen …
Sushi, pizza, kebab, nasi goreng of pad thai …. Die gerechten kennen we allemaal. Maar er valt nog zoveel meer lekkers te ontdekken in de uitheemse keuken. En vanaf mei kan je dat gewoon weer meemaken vanuit de keuken in De Zille. De Integratiedienst en dienst Vrije Tijd slaan opnieuw de handen in mekaar voor deze reeks Grenzeloos Koken. Gedurende 5 kookworkshops maak je kennis met Ierse, Eritrese, Marokkaanse, Azerbeidzjaanse en Iraanse recepten en culinaire gewoontes.


“Ook deze keer zijn de begeleiders van de workshops specialisten ter zake. Ze zijn elders geboren en getogen en brachten de heerlijke geuren en smaken mee uit hun thuisland, of ze kregen in België de recepten van hun thuisland met de paplepel ingegeven. Ze hebben allemaal gemeen dat het fiere Hammenaren zijn, die zich op verschillende vlakken inzetten voor onze gemeente.”, vertelt Yasemin Soysal van de Integratiedienst. “De lessen werden in het verleden steeds zeer gesmaakt en zijn altijd een bron van veel gelach en vermaak, maar ook van serieus koken en nadien heerlijk smullen.”