Gezinsbijslag voor jongeren vanaf 18 jaar

Gepubliceerd op donderdag 27 juli 2023 14.12 u.
Heb je nog recht op het Groeipakket (vroegere gezinsbijslag) wanneer je kind ouder is dan 18 jaar? Vanaf de maand na de 18e verjaardag gelden er voorwaarden als leerling/student en schoolverlater. En wat als je zoon of dochter een studentenjob heeft? Lees meer over de regels van het Groeipakket.

Heel wat leerlingen gaan een nieuwe uitdaging aan na het middelbaar. Maar hoe zit het dan met de uitbetaling van het Groeipakket?

Vanaf de maand volgend op de achttiende verjaardag moet elk kind, ongeacht zijn situatie, voldoen aan een aantal voorwaarden om zijn recht op Groeipakket te behouden.

Informatieve folder

De folder in bijlage bevat informatie op maat van studenten en werkzoekende schoolverlaters. Zo weet je waar je rekening mee moet houden om een terugbetaling te vermijden.

Alle voorwaarden en een aantal bijzondere situaties kan je eveneens raadplegen op https://www.groeipakket.be/faq/voorwaarden/tot-welke-leeftijd-er-recht-op-een-groeipakket-vroeger-kinderbijslag. Daar vind je steeds de meest recente informatie.

Studentenjob

Vanaf 2023 mogen jongeren vanaf 18 jaar 600 uur per jaar werken met een studentenovereenkomst in plaats van 475 uur. Jongeren kunnen dit zelf opvolgen via https://www.studentatwork.be/.