Fusie Tessenderlo-Ham: hoever staan we ondertussen?

Gepubliceerd op vrijdag 3 mei 2024 8.23 u.
Ons mooie fusiefeest is al even achter de rug. We zitten niet stil. Naast de reguliere werking van de gemeente zijn alle diensten in Ham en Tessenderlo achter de schermen druk bezig om de fusie voor te bereiden. 

Wat weten we al? 

  • Tijdens het fusiefeest op 18 december 2023 onthulden we dat we onder de naam Tessenderlo-Ham verder gaan. 
  • Omwille van de fusie moeten sommige straten van naam veranderen. Identieke en sterk gelijkende straatnamen kunnen voor problemen zorgen voor onder meer de postbedeling en hulpdiensten. Inwoners, van wie de straatnaam wijzigt, brengen we persoonlijk op de hoogte. Definitieve wijzigingen zullen we publiceren in één van de volgende edities van het gemeentelijk infoblad. 
  • Tijdens het fusiefeest onthulden we ook het logo van Tessenderlo-Ham. Uiteraard volgt een volledig nieuwe huisstijl die bij onze identiteit past. Die zullen we toepassen op onder meer uniformen, voertuigen, briefpapier, vlaggen, belettering van de gebouwen … Vanaf het najaar zal je deze vernieuwing al stilaan in het straatbeeld kunnen zien. 

Wat moet er nog gebeuren? 

Aan de basis van de fusie staat het uitbouwen van een optimale dienstverlening voor alle inwoners van Tessenderlo-Ham. 

  • Alle huidige medewerkers zullen vanaf 1 januari 2025 tewerkgesteld worden in het nieuwe organogram, een gezamenlijke personeelsstructuur. Sommige diensten veranderen van naam, sommigen veranderen zelfs van locatie. 
  • We herbekijken de openingsuren van alle diensten om jou als inwoner zo goed mogelijk te kunnen helpen. 

Welke dienstverlening mag je op welke locatie verwachten? Dat communiceren we uitgebreid en duidelijk in volgende edities van het informatieblad.