Fietscafés

Het fietsroutenetwerk Limburg, een waar fietsparadijs met meer dan 2.000 km fietspaden, loopt over de oude spoorwegbedding dwars door de gemeente Ham. Stel zelf een fietsroute samen via het knooppuntennetwerk en neem een pauze in één van onze fietscafés. 

Alpacafé

Het AlpaCafé hoort bij alpacaboerderij Alpaca Pachmana. Het ligt te midden van de weides waar de alpaca's grazen en spelen. Kom tot rust op het uitgestrekt en schaduwrijk terras in het groen. Je kan er genieten van een lekkere kop Peruviaanse 'Yanesha' koffie van koffiebranderij Mokapi uit Laakdal of een lekker bier van hier ... Vicus.
Dat het AlpaCafé 'alpaca's' ademt hoor je niet alleen in de naam, maar zie je meteen als je het café betreedt. Aan de muur hangt een slinger van rozetten die de dieren gewonnen hebben op alpacashows. Als je door het café loopt, kom je vanzelf in de PachmanaStore. Dit is een winkeltje waar je producten kan kopen van alpacawol.
Op afspraak kan er eveneens gewandeld worden met alpaca's, of kan je een rondleiding krijgen op de boerderij. Wandelen in de buurt kan ook. Het AlpaCafé is gelegen tussen knooppunt 80 en 46 van het wandelroutenetwerk.

Hoefkensstraat 6 - 3945 Ham | 0473 58 82 08

Café 't Dorp

Dit is een echt dorpscafé in een nieuw verrassend jasje gestoken. Het publiek is een gezonde mix van jong en oud en ze hebben een uitgebreide drankkaart met steeds 7 bieren van de tap. Ze bieden ook een uitgebreid aanbod van gin & tonic en andere cocktails, gebracht volgens de regels van de kunst.

Heldenplein 49 - 3945 Ham | 011 96 48 24

Tennisclub Ham

Deze tussenstop is een leuke plek midden in het groen. Het smaakvol ingericht cafetaria heeft een verwarmd terras. Op de kaart staan heel wat snacks en verfrissende drankjes. Voor de kinderen is er een mooie speeltuin.

Sportlaan 10B - 3945 Ham | 013 67 46 65

De Vuvuzela

De Vuvuzela is een Afrikaans getint tuin- en eetcafé. Er is een zeer uitgebreide drankenkaart met 5 soorten bier van het vat. Elke zondagochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet vanaf 9 uur. In de tuin van de Vuvuzela ligt de piratenminigolf. Deze 18-holes 'country-golf' is uniek in België. Ook voor de kinderen is er allerhande randanimatie: een springkasteel, een zandbak, een klein gocart-parcours, pingpongtafel en tafelvoetbal.

Tuinstraat 1 - 3945 Ham | 011 34 71 69
 
Fiets- & praatcafé Kristoffelheem
 
Gelegen langs het toeristische fietspad in Ham, biedt Fiets- & praatcafé Kristoffelheem een uitgebreide bierkaart met maandelijks een ander biertje in de kijker. Ook de koffies zijn hier overheerlijk. Verder kan je er lekkere snacks verkrijgen zoals dagsoep, croque's, en nog zoveel meer met maandelijkse suggesties. Probeer zeker ook de taart met koffie!

Het fietscafé beschikt over een groot terras in de zomerperiode, met oplaadpaal voor de elektrische fietsen. Wil je lekker even vertoeven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ze kunnen ook grote groepen ontvangen in de zaak!

Heb je een eigen picknick mee? Die mag je lekker opsmullen mits je één consumptie per persoon verbruikt.
Schoolstraat 10 - 3945 Ham | 0471 95 39 37