Expo Autisme in beeld

Gepubliceerd op dinsdag 2 april 2024 13.56 u.
2 april 2024 is Wereld Autisme Dag. Deze dag is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme is. Dat doen we nog tot en met 21 april met de expo Autisme in beeld in de bibliotheek. Een verzameling van 50 werken van mensen met autisme die aangeven hoe autisme zich van binnenuit laat voelen.

Expo Autisme in beeld

Beelden beklijven, zeker wanneer ze een inkijk geven in de onzichtbare belevingswereld van iemand met autisme. 'Autisme in beeld' verzamelde 50 werken van mensen met autisme die aangeven hoe autisme zich van binnenuit laat voelen. 

De expo is een samenwerking van Huis van het Kind, KEI voor autisme en Autisme in beeld. De expo is nog te bezichtigen in de bibliotheek tot en met 21 april.

KEI voor autisme

Daarnaast is er de campagne ‘KEI voor autisme’. Deze wil een stimulans geven aan de autismevriendelijkheid in Vlaanderen door autisme en autismevriendelijkheid op een concrete en positieve manier in de keiker, eh… kijker te zetten.

Vlaanderen is gekend om zijn keien. Tuintjes liggen er vol van. In de historische stadscentra herinneren de straatkeien aan ons rijk verleden. En een beetje een Flandrien zoekt graag de keien op, vooral bergop. Vlaanderen telt ook heel veel autismekeien. Mensen met autisme die iets keigoed kunnen. Mensen zonder autisme die het leven keileuk maken voor iemand met autisme. Mensen die als een vuurkei de vlam ontsteken voor een warm onthaal van mensen wiens brein anders denkt dan het doorsneebrein. En de keikoppen die hun streven naar een autismevriendelijker samenleving maar niet willen opgeven.

Doe jij ook mee?

Download je deelnameformulier en stappenplan via www.ham.be/keivoorautisme.