Ham gaat voor energiezuinige wijken

Gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2021 12.17 u.
Ham wil haar inwoners aansporen om hun woning energiezuiniger te maken. Stebo zal als onafhankelijke partner wijk per wijk de inwoners informeren, begeleiden en adviseren. Deze dienstverlening is gratis voor de inwoners. De eerstvolgende wijk die aan de beurt komt, is wijk Den Dries.

Informeren en adviseren

Tijdens een infosessie in de wijk doet een energieadviseur alle details uit de doeken. Geïnteresseerde bewoners kunnen zich dan meteen inschrijven voor een gratis huisbezoek door een energieadviseur. Die screent de woning op energiezuinigheid en luistert naar de wensen en de behoeften van de bewoners. Ook het beschikbare budget komt ter sprake.

Op basis van dit huisbezoek krijgen de bewoners van Stebo vrijblijvend een adviesrapport. Hierin staan alle maatregelen beschreven die hun woning nodig heeft om klaar te zijn voor de toekomst. Uiteindelijk beslissen de bewoners zelf welke maatregelen ze willen uitvoeren. De professionals van Stebo begeleiden hen doorheen de volledige renovatie. Deze begeleiding is volledig gratis. Het maakt niet uit of het om grote of kleine renovatiewerken gaat.

Premies

Stebo adviseert onafhankelijk en ontzorgt de deelnemers zoveel mogelijk. Ze vragen offertes op, vergelijken deze en maken samen met de bewoners de beste keuze. Ook volgen hun eigen energieadviseurs nauwgezet de werken van de aannemers op en voeren ze controlebezoeken uit na de werken.

Ten slotte helpen de adviseurs van Stebo de bewoners achteraf ook met het aanvragen van de premies. Zij weten perfect op welke premie renoveerders recht hebben. Zo zorgen ze ervoor dat niemand ook maar één eurocent aan premies moet missen.

Wijk Den Dries

De eerstvolgende week die aan de beurt komt, is wijk Den Dries. Bewoners van deze wijk vinden binnenkort een uitnodiging in de bus voor een infosessie in de wijk op dinsdag 23 maart 2021 van 14u tot 16u. Zij kunnen ook inschrijven voor een digitale infosessie op donderdag 25 maart 2021 om 19u. 

Inschrijven kan via mail naar suzy.demaeyer@ham.be of telefonisch op het nummer 013 61 10 44.

Aanbod geldig voor alle inwoners

Woon je niet in wijk Den Dries en wil je ook gebruikmaken van dit unieke aanbod? Geen probleem! Meld je voor woensdag 5 mei 2021 aan bij het woon- en energieloket van de gemeente en wij zorgen ervoor dat ook jij gratis van dit aanbod gebruik kan maken! Je kan ook inschrijven voor de digitale infosessie op donderdag 25 maart 2021 om 19u. 

Inschrijven kan via mail naar suzy.demaeyer@ham.be of telefonisch op het nummer 013 61 10 44.