Digitale sleutels voor online overheidstoepassingen

Heb je nog geen elektronische vreemdelingenkaart of vind je het moeilijk en onhandig om een vreemdlingenkaart te gebruiken voor de online toepassingen van de Federale overheid zoals Tax-On-Web, MyPension en de lokale e-loketten? Heb je geen kaartlezer? Ben je de PIN- of PUK-code van je identiteitsdocument vergeten? Dan biedt deze toepassing van de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning een handig alternatief.

Het gaat om de Local Registration Application (LRA). Dankzij deze toepassing kan je je op verschillende manieren aanmelden op de onlinediensten van de overheid. Je kan kiezen tussen een app, een SMS en een token. Je kan ze ook allemaal activeren.

Procedure

  • Je brengt een bezoek aan de gemeentelijke dienst Vreemdelingen en je vraagt naar een digitale sleutel voor de online toepassingen van de overheid.
  • Na opzoeking van je persoonsgegevens ontvang je per e-mail een activatielink.
  • Daarnaast krijg je je activatiecode voor de digitale sleutel op papier mee naar huis.
  • Thuis moet je enkel nog de link in je e-mail openen en de activatiecode ingeven.
  • Nu kan je zelf een digitale sleutel naar keuze activeren: de app, de SMS of het token.

Je moet maar één keer bij het gemeentehuis langsgaan om de digitale sleutels te activeren. Het is aangeraden om eerst de app te activeren op je smartphone. Via de app kan je makkelijk de andere sleutels activeren als je die nodig hebt.

Voor meer informatie over deze toepassing kan je contact opnemen met de dienst Vreemdelingen via het telefoonnummer 013 61 10 20.

Prijs

Gratis

Meer info

www.belgium.be