Dienstverlening Limburg.net in tijden van corona

Gepubliceerd op dinsdag 9 juni 2020 0.30 u.
De dienstverlening van Limburg.net wordt beetje bij beetje versoepeld. Zo wordt grofvuil sinds 3 mei opnieuw opgehaald, gingen de recyclageparken opnieuw open en is er intussen een oplossing uitgewerkt voor de papierophaling. Volg www.limburg.net/corona voor meer updates.
  • De huis-aan-huis ophaling van huisvuil, PMD en groenafval gaat gewoon door zoals gepland. Maar opgelet, de ophaling start zoals steeds om 6.00 uur ’s morgens. Zet je afval dus de avond voordien op een goed zichtbare plaats buiten. Opgelet, Limburg.net beperkt het aantal aangeboden afvalzakken tot vier per afvalsoort. Voor huisvuil en PMD was dit al het geval. Maar nu beperkt Limburg.net ook het aantal groenafvalzakken tot maximaal 4 per gezin. 

  • De recyclageparken van Limburg.net zijn open onder strenge voorwaarden. Momenteel kan je per gezin ook 1 bezoek per 7 dagen brengen aan het recyclagepark. Er moeten dus 6 dagen tussen 2 bezoeken zitten. Iemand die een bezoek brengt op donderdag krijgt pas de volgende donderdag opnieuw toegang tot het recyclagepark. Ook het gebruik van de identiteitskaart van een ander gezinslid heeft geen zin. Het gaat om 1 bezoek per gezin pet 7 dagen.

  • Zowel de papierophaling door Limburg.net als de papierophaling door verenigingen (de eerste zaterdag van de maand = 4 juli en 1 augustus) gaan intussen ook opnieuw door.

  • De ophaling aan huis en inzameling van asbest wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. De aanvraagmodule voor de ophaling gaat voorlopig ook niet online.

  • De grofvuil inzameling aan huis kan intussen ook opnieuw.

  • Het afhalen van je tegoed huisvuilzakken is ook weer mogelijk, net als betalen met bancontact.

  •  En je kan tot slot ook weer compost, hakselhout en compostbakken aankopen.

Info & updates: www.limburg.net/corona