Dienstverlening Limburg.net in tijden van corona

Gepubliceerd op donderdag 2 april 2020 0.30 u.
De huis-aan-huis ophaling van huisvuil, PMD en groenafval gaat voorlopig gewoon door zoals gepland. De papierophaling van zaterdag 4 april is geannuleerd. De recyclageparken heropenen onder strenge voorwaarden vanaf dinsdag 7 april. Volg www.limburg.net/corona voor meer updates.
 • De huis-aan-huis ophaling van huisvuil, PMD en groenafval gaat voorlopig gewoon door zoals gepland. Maar opgelet, de ophaling start zoals steeds om 6.00 uur ’s morgens. Zet je afval dus de avond voordien buiten. Opgelet, Limburg.net beperkt het aantal aangeboden afvalzakken tot vier per afvalsoort. Voor huisvuil en PMD was dit al het geval. Maar nu beperkt Limburg.net ook het aantal groenafvalzakken tot maximaal 4 per gezin. 

 • De recyclageparken van limburg.net blijven gesloten tot en met 6 april. Vanaf dinsdag 7 april gaan ze opnieuw open onder strenge voorwaarden

 • De huis-aan-huis inzameling van papier en karton door verenigingen (op de eerste zaterdag van de maand) gaat voorlopig niet door. De papierophaling op maandag, die niet gebeurt door verenigingen, gaat voorlopig wel nog door. Dus samengevat:
   
  👉 straten met ophaling op zaterdag: zet niets buiten. Voor jullie is er deze maand geen papierophaling voorzien.
  👉 straten met ophaling op maandag: zet je papier tijdig (voor 6.00 uur) buiten.

  Controleer www.limburg.net om na te gaan welke ophaalrondes wel of niet doorgaan en zet papier en karton dat niet werd opgehaald terug binnen tot de volgende ophaling.

 • De ophaling aan huis en inzameling van asbest wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. De aanvraagmodule voor de ophaling gaat voorlopig ook niet online.

 • De grofvuil inzameling aan huis wordt uitgesteld tot 3 mei om de ophalingen van huisvuil, PMD, groenafval en papier te kunnen blijven garanderen.

 • Het afhalen van je tegoed huisvuilzakken is voorlopig niet mogelijk in de recyclageparken. Stel je afhaling in de winkel ook uit als je nog voldoende voorraad hebt.

Info & updates: www.limburg.net/corona