Dienstencentrum De Roerdomp kan helpende handen gebruiken

Centraal in de werking van dienstencentrum De Roerdomp staan de vrijwilligers.

Wij zijn steeds op zoek naar bezoekers die zich 'vrijwillig' willen inzetten. Vrijwilligers dragen bij tot de uitbouw van het centrum en maken een kleurrijk en divers aanbod mogelijk.

Als vrijwilliger is het belangrijk om een taak op te nemen die voor jou uitdagend en boeiend is. Maakt het je gelukkig om iets voor anderen te betekenen of ben je graag tussen de mensen? Hou je van helpen organiseren? Ben je handig met glazen en dienblad? Misschien ken je vlot Italiaans of heb je een andere vaardigheid die je anderen wenst aan te leren? Iets met computer, filmcamera, gps misschien? Of kan je prima tekenen, tuinieren, breien, line dansen...? Bij ons kan je je ei kwijt!

Kom jij ons team versterken?

  • Helpen in de cafetaria
  • Hulp bij feestactiviteiten
  • Decoratie en opsmuk
  • Onthaal van nieuwe bezoekers in het dienstencentrum
  • Begeleiden van activiteiten
  • Geven van lessen
  • Helpen bij het middagmaal (opdienen, afruimen, klaarzetten)
  • Vervoer (in kader van de minder mobielen centrale)

Boodschappendienst

Een vrijwilliger van de boodschappendienst doet op woensdag inkopen voor senioren en personen met een handicap die, voor hun dagelijkse of wekelijkse kleine boodschappen, onmogelijk zelf (mee) naar de winkel kunnen.

Minder mobielen centrale

De minder mobielen centrale is er om mensen met verplaatsingsmoeilijkheden en een beperkt inkomen toch de nodige vervoersmogelijkheden te bieden. Meestal gaat het om senioren, mindervaliden of mensen in een sociale noodsituatie. Onze chauffeurs vervoeren mensen binnen en buiten Ham. Ze zorgen dat mensen hun afspraken bij de kapper, dokter, familie ā€¦ kunnen nakomen.

Praktisch

We bieden je vrijwilligerswerk aan in een gezellige omgeving met toffe mensen. We maken een duidelijke afsprakenovereenkomst en je kan rekenen op waardering, ondersteuning, vorming en een verzekering.

Meer informatieĀ kan je bekomen bij het dienstencentrum, maandag tot donderdag van 09.00 tot 16.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur via 13 61 10 80.