De Grote Grondvraag

Gepubliceerd op maandag 28 december 2020 9.33 u.
Met De Grote Grondvraag brengen we in kaart welke gronden in Vlaanderen gezond zijn en welke niet. Samen kunnen we elke vierkante meter grond weer gezond maken. Benieuwd hoe het gesteld is met jouw grond?

Wat is De Grote Grondvraag?

Hoe gezond is uw grond? Dat onderzoekt De Grote Grondvraag. Samen met jou wil de OVAM in kaart brengen welke gronden gezond zijn én welke niet. Want het zijn net die verontreinigde gronden die we willen opsporen en saneren. Samen kunnen we zo elke vierkante meter grond in Vlaanderen weer gezond maken.

Waarom De Grote Grondvraag?

De Grote Grondvraag is van groot maatschappelijk belang. Want door ons rijke industriële verleden zijn er in Vlaanderen nog steeds een pak verontreinigde gronden. Die hebben een niet te onderschatten invloed op ons dagelijks leven. Je wil toch ook dat jouw kinderen kunnen spelen op gezonde grond? Of dat boeren hun gewassen kunnen telen op vruchtbare bodem? Dat open ruimte en gezond grondwater beschikbaar en betaalbaar zijn? 

Dat is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor de economie. Redenen genoeg dus om goed zorg te dragen voor onze grond! En redenen genoeg om deel te nemen aan De Grote Grondvraag: samen alle risicogronden opsporen en terug gezond maken. Voor onze leefomgeving. En voor huidige en toekomstige generaties.

Check jouw grond op www.degrotegrondvraag.be. Kan je niet online, dan kan je terecht bij de milieudienst van de gemeente. Zij helpen je graag verder.