Minderjarigen kunnen Covid Safe Ticket op hun eigen telefoon zetten

Gepubliceerd op woensdag 15 september 2021 13.16 u.
Veel ouders hebben al de vraag gesteld of het mogelijk is om het Covid Safe Ticket van hun minderjarige kinderen op hun eigen telefoon te installeren. Zo kunnen zij dit gebruiken om activiteiten en evenementen bij te wonen waar het CST wordt gevraagd. Er zijn twee manieren om dit te doen.

Mogelijkheid 1

Heb jij als ouder de itsme-app op jouw toestel, dan is dit de makkelijkste manier:

  1. Je kind kiest in de CovidSafeBE-app voor ‘aanmelden via eHealth’. En in het volgende scherm voor ‘aanmelden via itsme’.
  2. Vervolgens tikt hij/zij jouw telefoonnummer in (het nummer van de ouder) en jij bevestigt de aanvraag meteen via je eigen itsme-app.
  3. Op de smartphone van je kind verschijnt dan een nieuw keuzescherm. Bij ‘voor mijn kind’ selecteert je kind zijn/haar naam … en klaar!

Je kind kan niet zelf de itsme-app gebruiken, die is enkel beschikbaar voor gebruikers vanaf 18 jaar. Als jij als ouder over de itsme-app beschikt, kan je het op deze manier wel het gemakkelijkste doen.

Mogelijkheid 2

Je kind activeert eenmalig met zijn/haar identiteitskaart, een kaartlezer en een eigen e-mailadres eerst een ‘digitale sleutel’.

  1. Hier maakt je kind een digitale sleutel aan. Hij/zij kiest hier voor ‘aanmelden via eID kaartlezer’.
  2. Vervolgens activeert hij/zij ‘mijn digitale sleutel met gebruikersnaam en wachtwoord’ én ‘beveiligingscode via e-mail’. Voor dat laatste vult je kind best zijn/haar eigen, unieke e-mailadres in. Beide vakjes moeten dus een groen label met ‘actief’ hebben.
  3. Nu opent je kind de CovidSafeBE-app op de eigen smartphone en kiest voor ‘aanmelden met beveiligingscode via e-mail’.
  4. De code die in de mailbox van je kind zit, wordt ingevuld … en klaar!

Je kind ziet nu zijn/haar COVID-certificaten in de app. Die kan hij/zij nu bovenhalen wanneer nodig - ook zonder internet, want deze certificaten staan nu op de smartphone. Bovendien kan hij/zij nu met deze digitale sleutel altijd makkelijk aanmelden op deze app.