Ham helpt verenigingen

Gepubliceerd op donderdag 17 december 2020 23 u.
Het coronavirus weegt zwaar op onze verenigingen. De afgelopen maanden annuleerden onze verenigingen noodgedwongen tal van activiteiten. Omdat verenigingen van belang zijn en blijven voor het sociale weefsel in onze gemeente besliste de gemeenteraad van Ham om hen extra te ondersteunen.

Al tijdens de eerste maanden van de coronacrisis besliste het gemeentebestuur om alle verenigingen met werkingssubsidies versneld uit te betalen. Daarnaast ontvingen de erkende jeugd-, sport- en cultuurverenigingen afgelopen zomer 25% extra aan werkingssubsidies.

De gemeenteraad keurde donderdag 17 december bijkomende maatregelen goed. Als erkende Hamse jeugd-, sport- en cultuurvereniging kan je de volgende maanden rekenen op bijkomende ondersteuning.

Financiële ondersteuning

Voor de organisatie van culturele en sportieve activiteiten, manifestaties of evenementen en de dagdagelijkse werking, kunnen erkende Hamse verenigingen rekenen op volgende financiële tussenkomst. Per vereniging wordt 25% van bewezen onkosten terugbetaald. De tussenkomst bedraagt maximaal 3.000 euro voor het werkjaar beginnende op 1 september 2020 en lopende tot en met 31 augustus 2021.

Materiële ondersteuning

Verenigingen met een eigen accommodatie krijgen per kwartaal en op basis van hun werking een basispakket ontsmettingsmiddelen ter beschikking.

Meer info vind je op www.ham.be/covidsubsidie.
Met vragen rond deze bijkomende ondersteuning kan je terecht in het VrijeTijdsPunt.